Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

De watervallen van Plitvice

In het bergachtige gebied van Kroatië, vol weelderige bossen, prachtige graslanden en kalkstenen rotsen, vind je het oudste en grootste nationale park van het land: De Plitvicemeren. Dit ongelooflijke mooie stuk natuur, wat op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat, straalt natuurlijke schoonheid uit. Met 16 verschillende meren, krachtige watervallen en prachtig groen kijk je je ogen uit. Kies één van de routes, laat je meevoeren door het kalme water en geniet van alle prachtige watervallen omgeven door imposante natuur.

De Plitvicemeren zijn één van de mooiste natuurlijke plekken die veel mensen ooit in Europa gezien hebben! Met 16 onderling verbonden meren en vele watervallen kun je zo lang als je wilt door dit beschermde UNESCO park dwalen.

Laat je verrassen door de natuurlijke habitat van talloze plant- en diersoorten en baan je een weg over houten paden midden in één en al natuur. Beleef de magische Plitvicemeren.

Tip: bezoek het schattige watervaldorpje Rastoke. In voor- en najaar rustig. In juli en augustus en tijdens weekenden en feestdagen kan het er druk zijn.

De lagere meren

In een 40 meter diepe kalkstenen kloof vind je vier kleine en relatief ondiepe meren in het Plitvice Lakes National Park. Als je via ingang 1 binnenkomt, zijn deze prachtige wateren de eerste die je ziet.

Wanneer de zon op het water valt, verandert het in een ongelooflijke blauwe kleur. Het is één van de meest magische bezienswaardigheden die ik ooit heb gezien! Hier zie je ook de waterstroompjes die langzaam tussen het groen door naar de aangrenzende meren stromen.

De Bovenmeren

Als je een van de wandelroutes door het park vervolgt, word je uiteindelijk begroet door de bovenste meren, die veel uitgestrekter zijn dan de lagere. Er zijn er in totaal 12, allemaal met een prachtige diepgroene kleur en veel omringende vegetatie.

Geen reis naar Kroatië is compleet zonder wat tijd in Nationaal Park Plitvice door te brengen.

Nationaal Park Plitvicemeren heeft vele juweeltjes, van de verbluffend blauwe meren omgeven door levendig groen tot steile watervallen.

Wandel over de onverharde en houten paden door een uitzonderlijk landschap dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Nationaal Park Plitvice is in alle seizoenen mooi om te bezoeken.

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen