Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

Treinen in Kroatië

Als een ware treinfanaat kon ik het niet laten om de uitdaging aan te gaan: een treinreis van Zagreb naar Split. Mijn Kroatische vrienden verklaarden me voor gek. “Waarom zou je in hemelsnaam de trein nemen? Het duurt een eeuwigheid!” lachten ze. Maar voor mij, als een levend spoorboekje en liefhebber van het treinleven, was dit een avontuur waar ik al lang naar uitkeek.

Met mijn treinkaartje in de hand en een glimlach van oor tot oor stape ik de trein in. De geur van vers gezette koffie en het schouwspel op het station van reizigers, rolkoffers, het klikken van de wissels en aankomende en vertrekkende treinen, ik geniet volop. Terwijl de trein langzaam in beweging komt, voelde ik de opwinding door mijn aderen stromen. Dit is het begin van een epische reis.

Terwijl de trein het station verlaat, kan ik niet anders dan glimlachen bij het vooruitzicht van alle avonturen die voor me liggen. Mijn vrienden hadden me allemaal gewaarschuwd voor de lange reistijd en de grootste lol dat ik een keer niet met bus of (huur)auto even naar Split en Trogir wilde afreizen, maar voor mij was dit geen obstakel. Treinen geeft je de kans om te genieten van de prachtige uitzichten en de bijzondere ontmoetingen onderweg.

Terwijl de trein zich een weg baant door het Kroatische landschap, word ik betoverd door de schoonheid van de natuur om me heen. Van groene heuvels en bergen tot schilderachtige dorpjes, elke bocht brengt een nieuwe verrassing. Ik voel me als een personage rechtstreeks uit een aflevering van het televisieprogramma Railaway, klaar om het volgende hoofdstuk van mijn avontuur te ontdekken.

Onderweg maak ik kennis met medereizigers, wat locals maar ook interrailers die net als ik de charme van de treinreis omarmen. We delen verhalen terwijl we samen door het landschap reizen.

Railway Rhapsody: Van Zagreb naar Split - Het was een geweldige reis en één en al slow travel

Na uren van treinen, lachen en genieten van het uitzicht, bereik ik mijn bestemming: Split. Terwijl ik uit de trein stap, voel ik me vervuld van geluk en voldoening. Mijn treinreis was niet alleen een manier om van A naar B te komen, het was een reis vol avontuur, ontdekkingen en onvergetelijke momenten.

Dus, aan al mijn vrienden die me voor gek verklaarden, zou ik zeggen: ja, de treinreis van Zagreb naar Split duurt misschien wat langer, maar voor een echte treinfanaat zoals ik, is het de moeite meer dan waard. Want soms is de reis zelf net zo bijzonder als de bestemming. En dat is iets wat je alleen kunt ervaren als je het avontuur aandurft, met de trein als je trouwe metgezel.

All aboard!

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen