Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

Op reis met de trein

Soms gaat het om de reis, maar meestal gaat het om de vakantiebestemming. De reis naar je vakantiebestemming is voor velen niet het leukste van de vakantie. Maar als je comfortabel per trein naar Slovenië of Kroatië reist gaat het om allebei! Met de trein zoef je langs de mooiste routes.

Slow travel door de Alpen en verder door Slovenië met als eindbestemming in Kroatië Zagreb, Rijeka of Split. Zo maak je van je treinreis naar de Kroatische zon een onvergetelijk avontuur. Ontspannen en genieten van het landschap dat aan je voorbij trekt.

Een mooie bijkomstigheid is dat de ecologische voetafdruk van de trein vrij klein in vergelijking met andere transportmiddelen (zoals het vliegtuig). De trein past dus helemaal in het plaatje van ‘beter reizen’.
Het spoorwegnetwerk in Kroatië is vrij beperkt. Ter plaatse kun je een auto huren, zo ben je heel flexibel en kun je hiermee al onze reizen op de website boeken.

Dagtrein vanuit Nederland

Je reist dan vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem per ICE naar Duitsland. In Duitsland stap je over op de nachttrein die jou rechtstreeks naar Zagreb brengt. De volgende ochtend rond de klok van 11 uur kom je aan in het hart van de mooie hoofdstad Zagreb.

Nog een goede optie is om deze treinverbinding te nemen wanneer je graag naar Midden Dalmatië wilt. Vanuit Zagreb is er een goede doorverbinding en een rechtstreekse trein naar de stad Split.

Wil je liever naar Rijeka dan heb je dezelfde treinverbinding. De nachtrein naar Zagreb heeft namelijk ook rijtuig(en) met eindbestemming Rijeka. Je komt dan aan het eind van de ochtend in Rijeka aan.

Nachttrein vanuit Nederland

Vanaf Amsterdam, Utrecht, Arnhem vertrekt er ook in de avond een nachttrein naar München. Je komt dan de volgende ochtend rond 7.00 uur aan op München Hbf.

Ruim een uur later vertrekt er een trein, met 1 overstap, richting Zagreb. Het grote voordeel van deze verbinding is dat je met de dagtrein kunt genieten van de schitterende route door de Oostenrijkse Alpen waarna de prachtige natuur in Slovenië onverminderd verder gaat. Aankomsttijd Zagreb rond 17.15 uur.

Welke reis per trein

In principe kunnen alle reizen per trein geboekt worden.

De reistijd per trein bedraagt ongeveer 20-22 uur. Vanuit Nederland heb je de keuze uit de dagtrein, aankomst volgende dag einde ochtend. Neem je vanuit Nederland de nachttrei dan is je aankomst in Kroatië einde middag, begin avond.

Tijdens het nachttraject reis je terwijl je slaapt. In de nachttrein, ook wel slaaptrein genoemd kun je kiezen voor een zit-, lig- of slaapplaats.

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen