Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

8 nationale Parken in Kroatië

In Kroatië kun je veel natuurlijke wonderen bezoeken. Waaronder acht nationale parken: Brijuni-eilanden, Risnjak, Plitvice meren, Noord-Velebit, Paklenica, Kornati, Krka, en Mljet.

Nationaal Park Brijuni-eilanden

Vooral voor fans van Joegoslavische nostalgie.

Dit is een nationaal park als geen ander. De 14 nabijgelegen eilanden waren ooit verboden terrein en werden bewaard als privéspeeltuin van de Joegoslavische sterke man, leider Tito.

Nationaal Park Risnjak
Vooral voorwandelaars en natuurliefhebbers.

Risnjak is een echte actieve avonturenspeeltuin in de regio Gorski Kotar in Kroatië. Het ontvouwt zijn verheven vleugels over de bergen die hoog boven de Kvarnergolf hangen, en over het schiereiland Istrië in het noorden. Het park kent een rijke flora en fauna.

Nationaal Park Plitvice Meren
Vooral voor iedereen!

Een oase van schoonheid wat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en één van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen van Europa. 16 terrasvormige meren, talloze beken en watervallen die in elkaar passen terwijl ze bergafwaarts stromen.

Nationaal Park Velebit

Vooral voor avontuurlijk wandelen en bergbeklimmen.

Velebit strekt zich uit langs het noordelijke deel van het kolossale Velebit-gebergte (ten noorden van Paklenica Nationaal Park), dat een groot deel van de Kroatische kust afsnijdt.
Een groot deel van het park is nog steeds wild, dus het trekt meer avontuurlijke wandelaars en bergbeklimmers aan. Bezoekers kunnen na een bijzonder uitdagende dag klimmen gebruik maken van de berghutten van het park.

Nationaal Park Paklenica

Vooral voor wandelaars.

Vanaf de Adriatische zee reiken de gewelfde kalkstenen toppen hier meer dan 1.000 meter hoog de hemel in, adembenemend en ongetwijfeld de hartslag van elke wandelaar versnellend.

Dit park spreidt zijn tentakels uit over 100 vierkante kilometer en er zijn talloze paden om te verkennen. Voor de langere wandelingen kun je overwegen om in berghutten te overnachten.
Voor avontuurlijke sensaties van wereldklasse ga je hoger de bergen in.

Nationaal Park Kornati

Vooral voor liefhebbers een boottrip, zwemmen, snorkelen, relaxen.

Kornati is zo bijzonder, zo uniek. Hier hebben veel van de waterloze, dorre, onbewoonde eilanden vrijwel geen sporen van de mens die ze kunnen besmetten.

George Bernard Shaw was duidelijk een fan en zei: “Op de laatste dag van de schepping wilde God zijn werk bekronen en zo schiep Hij de Kornati eilanden uit tranen, sterren en adem.”
De 89 eilanden en eilandjes waaruit deze wilde ontsnapping bestaat, zijn inderdaad adembenemend.

Bij de reisbescheiden ontvang je ook tips hoe de grote drukte bij de populaire Nationale Parken zo goed mogelijk te vermijden.

Nationaal Park Krk
Vooral voor het bewonderen van de watervallen.

Deze opvallend door en door groene oase is gezegend met veel water. Wanneer het een droge en warme zomer is dan is minder water en dus minder spectaculaire watervallen. Hou daar rekening mee. Deze sprookjesachtige groene oase met maar liefst 7 watervallen, kristalheldere meren en kleine beekjes is een echt een must visit als je in Kroatië bent. Het park strekt zich uit over 111 km².

Nationaal Park Mljet
Vooral voor mensen die op zoek zijn naar blauw, groen, natuur.

Een groot deel van dit idyllische Dalmatische eiland is beschermd als nationaal park. Het is de thuisbasis van een aantal zoutwatermeren, Malo en Veliko, die met elkaar verbonden zijn door een klein kanaal. Je kunt Mljet verkennen op de fiets, of gewoon genieten tijdens een wandeling. Ook een bezoek waard is het eiland St. Mary, de thuisbasis van een kerk en een benedictijnenklooster.

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen