Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

Niet teveel plannen de verrassingen zijn zo leuk

Als je spontaan ergens naartoe gaat zonder ook maar iets erover te weten, dan reis je zonder verwachtingen. Kun je dan teleurgesteld raken? Eigenlijk niet. Behalve…..als je toch bepaalde dingen gaat verwachten. Probeer het eens, niet googlen, niet plannen, geef je over….

Mijn Kroatische vrienden vertelde mij er al eerder over. Over een bijzondere weg; een slingerweg die vanuit Makarska omhoog loopt naar de top van de een na hoogste berg van Kroatië. Makarska ligt tussen Dubrovnik en Split.
De rit naar de top is 23 kilometer lang; met haarspeldbochten, afgronden en ongekende uitzichten. Je rijdt vanaf de kust zo de bergen in, door bossen en uiteindelijk boven alles uit. Dit is het wonderlijke Biokovo Nature Park; een gebergte langs de Dalmatische kust. En de weg naar een bergtop is geweldig.

Laat het eens los en ga voor het onverwachte, plan niet alles van te voren

Zigzaggend rij ik omhoog door het pijnbomenbos. De bomen verdwijnen en de diverse beroemde eilanden verschijnen. De weg is smal, af en toe moet ik achteruit om een tegenligger er langs te laten. Het is passen en meten langs de afgrond. Transpireer ik van de warmte of…

In een uur bereik ik de top. Sveti Jure wordt ie genoemd en ligt op 1.762 meter. Hier heb ik een 360 graden uitzicht over het achterland en de kust. In een aangename temperatuur. Hoog tijd voor een picknick. Gierzwaluwen vliegen laag over mijn hoofd, balancerend op de thermiek.

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen