Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

Krka watervallen bezoeken

De grootste waterval in het Nationaal Park Krka wordt vaak aangeduid met de naam: Krka waterval. De officiële naam van deze spectaculaire waterval is de Skradinski Buk. Over een totale lengte van 800 meter valt het water over 17 kleinere watervallen naar beneden. Rondom deze waterval loopt een aangelegd en goed begaanbaar wandelpad.

De wandelroute over de aangelegde paden rondom de Skradinski Buk waterval neemt in totaal een goed uurtje lopen in beslag (zonder langere pauzes). Je hebt gedurende de tocht vanuit verschillende hoeken zicht op de trappen van de waterval. Ondertussen loop je over het wandelpad langs kleinere poeltjes, meertjes en beekjes met helder blauw water en kleinere watervallen. Het wandelpad is uitstekend begaanbaar. Er moet hier en daar wel wat geklommen worden over wat steilere heuvels en trappen. Dit stelt echter niet veel voor en de route zal daarom ook voor kleine kinderen of mensen met een mindere conditie geen problemen opleveren.

Je kunt het bezoek aan het Nationaal Park Krka uitbreiden met een aantal verschillende boottochten.

Er zijn drie ingangen voor het park:

Ingang 1: Skradin

De meeste bezoekers kiezen voor Skradin als startplek. Dat komt omdat je hier start met een boottocht (25 minuten) die je naar het startpunt van de wandeling rond de Skradinski buk watervallen brengt. De boot vertrekt om het uur. Zowel heen als terug (check de website). Er is een grote parkeerplaats bij Skradin.

Ingang 2: Lozavac

Bij Lozovac is een grote parkeerplaats. In het hoogseizoen zet een bus je in tien minuten af bij de start van de wandelroute rond de Skradinski buk watervallen. De bussen rijden af en aan. Je kunt het ook zelf lopen, maar dit is best nog wel een stuk. Bovendien is de route heen bergafwaarts en loop je terug dus berg op. Buiten het (hoog)seizoen moet je zelf lopen naar het startpunt van de wandeling. Het scheelt behoorlijk wat tijd om voor deze optie te kiezen in het hoogseizoen.

Ingang 3: Roski Slap

Er is ook een ingang bij Roski Slap. Hier kom je uit bij de watervallen van Roski Slap.

Is de Skradinski Buk waterval een bezoek waard?

Helaas lijkt het rondom de waterval (met name aan het begin) meer op kermisachtige taferelen dan op een Nationaal Park. Aan de voet van de waterval is het vooral in het hoogseizoen erg druk. Er zijn volop eettentjes en souvenirshops te vinden. Deze aanwezige toeristische opsmuk is een smet op de prachtige omgeving. Je waant je hierdoor niet in de ongerepte natuur. Maar helaas waar toeristen komen is dit vaak een gevolg.

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen