Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

de Kornati eilanden

De Kornati archipel is adembenemend mooi. Verblijf je in de regio Zadar-Sibenik dan zeg ik boek een trip en gaan. Doordat deze eilandengroep een uitzonderlijk natuurlandschap bevat en vooral een rijk ecosysteem heeft, is een groot deel van de Kornati-eilanden in 1980 tot een nationaal park benoemd.

Het deel dat tot het nationale park hoort heeft een oppervlakte van 220 km2 en heeft in totaal 89 eilanden. De omtrek van het nationale park is 185 km lang. Het park heeft de naam Kornati gekregen omdat het grootste eiland Kornati heet. De meeste eilanden zijn kaal, vroeger waren sommige eilanden bebost. De bewoners van Murter bewerken het land dat ze op de eilanden hebben. Ze verbouwen daar olijven, vijgen en hebben vaak een wijngaard.

Onbewoonde eilanden, eilandjes en riffen, Kornati is de grootste archipel in de Adriatische Zee. Vanwege het typisch karstachtige landschap zijn de eilanden bezaaid met scheuren, grotten en ruige kliffen. Omdat er geen zoetwaterbronnen zijn, zijn ze grotendeels onvruchtbaar.

De groenblijvende planten en steeneiken die hier vroeger te vinden waren, zijn lang geleden afgebrand. De ontbossing heeft de eilanden niet van hun schoonheid ontdaan, maar heeft verrassende rotsformaties aan het licht gebracht, waarvan de grimmige witheid tegen de diepblauwe Adriatische Zee een griezelig en prachtig gezicht is.

De Adriatische Zee behoort tot een van de meest blauwe zeeën van de wereld

Er is geen blauwere zee dan die bij de Kornati-eilanden In de zee zijn heel veel grotten, veel verschillende soorten vissen en schelpen. Een speciale attractie is de binnenzee op een van de eilanden, die uniek ter wereld is omdat het water er erg zout is en 5 graden warmer dan de omringende zee, terwijl er nooit een verbinding met de zee is gevonden. Het water schijnt een heilzame werking te hebben….

Vanuit Midden-Dalmatië kun je diverse excursies boeken, onder andere naar de Kornati-eilanden.

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen