Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

Maar misschien is dat wel het probleem

Dit geldt voor alle vakantielanden
Ga je op reis en wil je een hotel of appartement boeken? Doe dit dan niet altijd via sites als Booking.com. Als je direct boekt bij een hotel of appartement of een goede reisorganisatie (wel kleinere) is de prijs lager dan bij booking.com. In kwam erachter toen ik vorig jaar bij Puur Kroatië had geboekt. Eerst viel mij al op dat de reizen in prijs vele malen lager zijn dan een vakantie boeken via TUI, Kras, Pharos Reizen, de Jong Intra vakanties. Dit zal komen omdat Puur Kroatië een kleinere organisatie is dan eerder genoemde en dus minder overheadkosten hebben.

Grote reisreuzen vaak duurder

Ik keek vervolgens ook op andere grote webplatforms en kwam ik er na een tijdje achter dat booking.com en Tripadvisor meestal 10-30% hoger zitten! Dat is, nu blijkt, het percentage wat het hotel of ander soortige accommodatie aan Booking.com moet betalen.

Tot 3 jaar geleden boekte ik altijd via Booking.com. Totdat ik een reservering wilde wijzigen in verband met een heftig persoonlijk drama. Het hotel vond dat prima, maar Booking.com wilden mijn reservering niet veranderen of annuleren. Ik moest opnieuw boeken en dus betalen voor een hotelovernachting die ik niet gebruikt heb.

Jouw gegevens zijn niet altijd beschermd
In datzelfde jaar kwam ik er achter dat als je via Booking.com reserveert met creditcard, ze deze gegevens 1-op-1 doorgeven aan het hotel, waar ik mijn creditcardgegevens onbeveiligd op een papiertje afgedrukt zag staan. Het levert de vraag op: wat doét Booking.com eigenlijk, behalve dan 20 tot 30% van het reserveringsbedrag in hun eigen zak stoppen?

Zo jammer dit. Booking.com begon ooit veelbelovend, maar biedt niet altijd die voordeel. En is vaak ook duurder dan wanneer je het op een andere manier doet! Als Booking.com in de toekomst succesvol wil blijven, moéten ze gaan werken aan hun meerwaarde. Goede service, kosteloze annuleringen of wijzigingen, beveiliging van persoonlijke creditcardinformatie. Zie ook AD, DvhN, Kassa TV.

Niet altijd 24 uur telefonisch bereikbaar
Tot die tijd blijf ik boeken bij kleinschalige reisspecialisten zoals Puur kroatië, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer op andere reisbestemmingen die kennis hebben, met je meedenken, jou centraal stellen en service bieden. Maar ook minpuntjes hebben, Puur kroatië is namelijk niet altijd telefonisch bereikbaar vanwege hun kantoortijden. In het weekend en in de avonden zijn de momenten waarop ik mijn vakantie uitzoek en wilde ik wel eens bellen voor mijn vakantie. Dat kon dus niet en vond ik op dat moment vervelend, juist ook omdat we zo gewend zijn aan onze 24 uurs economie. Maar misschien is dat wel het probleem.

Johan de Graaf ( was in 2018 op reis in Kroatië, geboekt: maatwerkreis)

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen