Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie

Ik wil op vakantie naar Kroatië

Ik weet precies wat wij altijd voor onze vakanties willen. Of dat nu dichtbij is of ver weg. Er is 1 uitgesproken wens, of eigenlijk 5. Duurzaam reizen, weg van massatoerisme, geen drukte, wel gezelligheid, soms echt even volledige rust in de natuur.

Allemaal hetzelfde
De reiswensen die wij hebben zijn veel moeilijker te vinden. Het zijn niet die plekken die je meestal op internet voorbij ziet komen. Vaak zijn dit allemaal dezelfde bestemmingen en plekken om te overnachten. Altijd diezelfde plaatsen, eilanden, toeristische hotspots. Ze worden niet alleen aangeboden door de grote TUI, Sunweb, Corendon enz., maar toch ook door kleinere reisorganisaties. Als ik kijk naar goede informatie over, in dit geval, Kroatië viel mij nog wat op.

Ook de meeste reisbloggers, influencers onderscheiden zich niet echt in anders reizen, weg van het massatoerisme. Zo kwam ik vaak terecht op hele leuke reisblogs met verrassende titels. Ik bekijk de foto’s die er fantastisch uitzien. De woorden kleinschalig, bijzondere plekken, authentiek, weg van massatoerisme, duurzaam springen eruit. Vervolgens lees ik verder, kijk ik verder, klik ik verder. Uiteindelijk zie ik hier ook weer verwijzingen naar de grote reisorganisaties, hele grote campings en dezelfde reisprogramma’s.

Niemand die zich onderscheidt met reizen naar Kroatië
Totdat ik Wendy van Puur Kroatië tegenkwam. Tijdens het bevrijdingsfestival in Groningen. Allebei met een biertje in de hand, genietend van het weer en de muziek kwam ik met haar in contact. Vanwege de lange wachtrijen voor de bar raakten we aan de praat over mooi weer, zomer en vakanties. En dus kwam Kroatië ook in het gesprek voorbij. Wendy graaide in haar tas, pakte een kaartje en duwde het in mijn hand. Kijk maar wat je ermee doet zei ze. Niks geen gladde commerciële praatjes maar ik sprak met iemand, met een persoon die met veel liefde en passie over vakantieland Kroatië vertelt.

The day after
De volgende ochtend word ik wakker en druk mijn pc aan. Ik zoek de website van Puur Kroatië op. Met een kop koffie in de hand bekijk ik nog eens het kaartje wat Wendy mij de dag ervoor heeft geggeven. Het geeft precies de uitstraling van Puur Kroatië aan. Een reisbureau wat zich weet te onderscheiden in de massa van allemaal dezelfde vakanties naar Kroatië. 2 weken later maak ik een afspraak met Wendy. We hebben het over een autoreis naar Kroatië.

Toen kwam de teleurstelling
Het idiote besluit van de Nederlandse overheid om Kroatië op oranje te zetten. Ik heb veel contact gehad met Puur Kroatië. Ik word goed geholpen, bijgestaan, en geïnformeerd. Ook informeer ik bij de ANWB, Ambassade, overheid en onze verzekeringsmaatschappij. In de dagen erna word wel duidelijk dat dit reisadvies wel heel merkwaardig is. Jammer dat het hele gedoe met die reisadviezen tot veel onduidelijkheid en onvrede zorgt. We balen. Weg autoreis Kroatië.

Spijt
We lezen berichten over hoe de feitelijk situatie in Kroatië is. Ik zie berichten voorbij komen van mensen die wel gaan en die er blijven. Ik lees, zie, hoor dat overige EU burgers gewoon hun vakantie in Kroatië kunnen (blijven) vieren. Eerlijk is eerlijk, ik heb wat zitten schelden op onze overheid.

Pech
Was het 14 maanden ervoor nog geluk, nu was het pech. Ik kan je nog niks vertellen hoe wij Kroatië als vakantieland hebben ervaren. Hoe de plekken zijn, de vakantieadresjes. Overigens hebben we de coronavoucher meteen weer ingezet voor een vakantie naar Kroatië in 2021. De autoreis is omgeboekt en nu maar hopen dat het door kan gaan en er eerlijke reisadviezen komen. Omdat we gratis mogen annuleren bij corona, geen enkel financieel risico lopen, hebben we toch met de kerst weer geboekt.

Overigens hoor en lees ik steeds meer dat toerisme zal veranderen en dat dit door de coronacrisis wordt versterkt. We zijn niet meer de enige. Van de week las ik in de krant dat veel meer reizigers op zoek zijn naar kleinschalige vakantieadresjes in een rustige omgeving. En net zoals wij op zoek naar natuur en bezig met persoonlijk welzijn. Dus blij dat ik de vakantie al geregeld heb.

Mijn tip
Boek op tijd je vakantie en vraag naar flexibele voorwaarden. Laat je niet teveel leiden door influencers, reisbloggers, kleinschalige reisondernemingen. Ondanks dat de intentie van hen goed is klopt het niet helemaal. Bovendien weten we inmiddels dat er ook bloggers, influencers zijn die worden gesponsord. Zoek die expert, vraag door. Probeer er achter te komen wat de échte kennis is bij een vakantie zoeken en boeken. Kijk goed als je op vakantie naar bijvoorbeeld Kroatië wilt want het is vrijwel altijd: Plitvice, Hvar, Split, Dubrovnik, Rovinj, Zadar, Pula, Makarska. Al deze bestemmingen worden ook door Puur Kroatië aangeboden. Wel vanuit een andere invalshoek worden de bekende plekken in Kroatië belicht. Hier gegarandeerd weg van de massa, handpicked vakantieadresjes, unieke experience wat ik heb gezien. En het allerbelangrijkste van begin tot einde persoonlijke aandacht en service.

Tot een volgende keer.

Groetjes Sanne

Wendy, jouw ambassadeur voor Kroatië.

Maak kennis met Puur Kroatië; kleinschalige reizen met passie en bezieling. En reisconcepten direct uit het hart.

Veel leesplezier,Team klantgeluk

Enthousiast geworden over Kroatië? Of heb je nog vragen?

Heb je ook zo’n zin om op vakantie te gaan, maar ben je inspiratieloos? Try us.

Bekijk ons reisaanbod Onze vakantiewoningen