Zagreb

Zagreb

Ik ben in Zagreb op bezoek bij mijn lieve vriendin Vesna. Zagreb is het culturele, economische en politieke hart van Kroatië en rijkelijk voorzien van imposante gebouwen. Al wandelend door de stad is Zagreb meer dan een aangename verrassing. Omdat ik vanuit Zagreb 2 dagen later per trein naar de kust wil haal ik alvast mijn treinkaartje op het station van Zagreb. Vesna besluit dan ook dat we onze wandeling hier beginnen om mij Zagreb te tonen.

Het centrale plein van Zagreb is doorgaans druk, trams rijden af en aan en de architectuur doet denken aan de vroegere Oostenrijks-Hongaarse overheersers. Zagreb is opgedeeld in een hoog en een laag deel. Het lage deel kenmerkt zich door rechte straten. Alles boven de lijn Ilica – Jelacica trg – Vlaska doet meer denken aan het echte centrum van een oudere Europese stad.

De op kleine heuvels gelegen delen Gradec en Kaptol liggen dicht bij elkaar. Kaptol kenmerkt zich door kromme smallere en bredere straten die elkaar afwisselen. Tikkeltje heuvelachtig, hier en daar een kerkje. En vooral heel veel horecagelegenheden. Vooral in de avonduren is het er levendig en gezellig. In de zomermaanden zijn de straten bevolkt met meestal de lokale bevolking, want toeristen hebben de stad nog maar mondjesmaat ontdekt, wat is dus heerlijk vind. En voor iedereen die net zoals ik van winkelen houd. Zagreb is een walhalla om lekker te shoppen.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Wat onze klanten zeggen…

  • partner-sunnycars-logo
  • ggto_logo_oranje
  • logopng8
  • partner-kroatie-bureau