Ons verhaal

Misschien heb je nog nooit van Puur Kroatië gehoord. Dat kan goed, want we doen niet aan groots adverteren of radio- en tv-commercials. Wij willen graag dat mensen ons ontdekken, over ons horen van eerdere Puur Kroatië reizigers.

In 2012 is Wendy, ambassadrice voor Kroatië  gestart met de filosofie dat mooie dingen er zijn om te delen. Wendy deelt graag haar liefde voor Kroatië én voor reizen kleinschalig, authentiek en weg van de massa. Zo zoekt Wendy, samen met haar Kroatische vrienden, zelf de leuke activiteiten en vakantieadresjes uit. We weten inmiddels dat als je beschikt over de juist contacten, kennis, passie en vooral enthousiasme je iets extra’s biedt.

Wie is Wendy

Door de Kroaten liefkozend ‘Hrvatska Dusa’ genoemd, wat  Kroatische ziel betekent. Sinds haar vroege kinderjaren komt zij in Kroatië.

Nadat in 1991 zowel Slovenië als Kroatië zich onafhankelijk verklaarde van de republiek Joegoslavië, brak er een kortdurende onafhankelijkheidsoorlog uit, waardoor zij het land destijds moest verlaten omdat haar veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd. In 1992 keerden zij, ondanks een negatief reisadvies, meteen terug. Niet als toerist of als gast maar om het volk te helpen en bij te staan in de wederopbouw van hun land. Samen met Kroaten woonachtig in Nederland, verzorgden zij met haar vader grote transporten met allerlei hulpgoederen voor de getroffen inwoners van Kroatië. Nadat de rust was teruggekeerd was haar doel om Kroatië terug te krijgen op de kaart als toeristische bestemming.

In 1994, na de onafhankelijkheidsoorlog stond Wendy weer op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht. Met een afvaardiging van specialisten, afkomstig en werkzaam in het toerisme in Kroatië, probeerde zij samen Nederlanders weer enthousiast te krijgen voor dit mooie land.

In 2001 na de titel “Masterexpert” van het grootste reisvakblad in Nederland kreeg zij de titel ambassadeur voor Kroatië. Dit, met daarbij de positieve aanpassingen in de toeristische sector door het ministerie van Toerisme in Zagreb, stimuleerde haar om Kroatië verder te promoten als dé meest veelzijdige vakantiebestemming in Europa. Nadat Wendy haar allround reisbureau, van een landelijke bekende keten, verkocht besloot zij mede op verzoek van mensen uit het toerisme in Kroatië, zich volledig te richten op Kroatië. Zij gaf het concept Small&Friendly een gezicht.

“Mijn hart ligt in Kroatië. Daarom werk ik samen met partners en eigenaren van accommodaties die hun land een warm hart toedragen. In Kroatië, maar ook in Slovenië en Bosnië werken we met kleinschalige accommodaties, vaak door de familie gerund, plekken waar je de lokale mensen makkelijk kunt ontmoeten. Daar vinden reiservaringen plaats die je bij blijven.

“Ik herinner me een gesprek op het terras van een oud dalmatische Stonehouse in de regio Zadar,” vertelt  Tess, één van onze reizigers. “Ik voel nog steeds de emoties van dat moment. Hoe we daar zaten, uitkijkend over de baai met  al die lekkere hapjes die Slavica had gemaakt op tafel. Ik weet nog waar we over spraken en voel de herkenning die we bij elkaar voelden. Dat zijn de momenten die ik altijd voor mijn vakantie zoek. Dat is wat in mijn beleving Puur Kroatië goed doet.”

En dat wat onder andere Tess met ons deelde zijn de momenten waarvan mijn team en ik willen dat jij ook de kans krijgt die mee te mogen maken.”

Wendy

Ons team

“Goedemorgen dit is Puur Kroatië, mijn naam is Marcella! Wat leuk dat je ons gevonden hebt! Waarmee kan ik je helpen?”

Van maandag t/m vrijdag zijn wij er om jou verder te helpen. Dus pak een lekkere bak koffie of thee, dan doen wij dat aan de andere kant van de lijn ook! We gaan met veel plezier voor je aan de slag zodat ook jij vakantiekriebels van ons krijgt.

Team Klantgeluk
Tel: (+31) 085-4018795
ma-vr – 07.00- 16.00 uur.

1 op 1 met Wendy

In 2019 kregen wij steeds meer de vraag of Wendy ook een 1-op-1 trajecten geeft. Als ambassadrice voor Kroatië, met al kaar kennis en #liefdevoorkroatie, merkte Wendy ook steeds meer dat ze gevraagd wordt als spreker, als reisbegeleidster, als representative, als jouw persoonlijke reisadviseur. Wendy houdt ervan om persoonlijk betrokken te zijn bij jouw reis naar haar Kroatië! Zo is het 1-op-1  traject ontstaan. Jullie gaan samen naar alle mogelijkheden kijken, zodat zij al haar kennis en passie met jou kan delen.

Wil je nog meer van ons weten? Of vind je ons nu al zo leuk dat je ons graag eens wilt spreken?

zullen we een belafspraak maken?

Super leuke tips voor jou

Hello! Kom erbij en krijg ook Tip's van mij in je mailbox. Over slim je vakantie plannen, meer reizen voor minder geld, leuke adresjes enz.. Schrijf je nu snel in en laat niet je meer tegenhouden om van je vakantie in Kroatië een succes te maken!

Bedankt voor je inschrijving