• Home
  • Vakantiebeoordelingen

Vakantiebeoordelingen

Wat een prachtige autorondreis door Kroatië!

Wij hebben gekozen voor Puur Kroatië vanwege de prachtige foto’s en de enthousiaste reviews op internet van eerdere gasten ten aanzien van deze reisorganisatie. Na het boeken van de reis werden wij, iedere keer als weer vragen hadden, door Puur Kroatië steeds goed geïnformeerd en werd alles uitstekend geregeld. Hier willen wij onze grote waardering voor uitspreken. Van 13 juni t/m 29 juni 2016 zijn wij echt te gast geweest in Kroatië. Wij werden er persoonlijk opgewacht en werden zeer vriendelijk ontvangen. We hebben ook nu weer kunnen concluderen dat een reis geboekt via een betrouwbare reisorganisatie waar contacten nog steeds persoonlijk verlopen i.p.v. grote boekingsmachines toch vele voorkeuren kent. Kroatië is ongelofelijk mooi en zoals de foto’s ons al deden vermoeden.! Wij hebben een heerlijke reis gehad en veel mooie ervaringen opgedaan. Echt een paradijs in Europa!

Willemijn & John

Maatwerkreis september 2015

Dag Wendy en collega’s,

Onze excuses dat we nu pas wat van ons laten horen. Steeds voorgenomen het te doen en dan tóch weer vergeten. Nu dan tóch nog onze feedback.
We hebben een fijne vakantie in Kroatië gehad. Drie afwisselende locaties, waar vandaan we diverse kanten op konden gaan.

V.w.b. de locaties hebben we de volgende feedback:

1. Heart of Nature bij Ribnik:
De agroturismo ligt prachtig! Jammer was dat het erg eenzaam ligt in september, als er minder toeristen zijn. Er waren nauwelijks gasten, ook niet op het camperterrein. Dat was niet gezellig.
De kamer was best oké.
Tip mbt een goed (en goed betaalbaar) restaurant in de omgeving, waar ze goed advies geven over de gerechten en bijpassende wijn:
Renata .We zijn vanuit Ribnik geweest naar: Karlovac, Plitvici-meren (incl kort bezoek aan Rastoke) en naar Zagreb (inderdaad best een verrassende stad). Ook een wandeling in de omgeving gemaakt (niet heel bijzondere uitzichten, maar goed voor de conditie).
Mbt Zabgreb: parkeren in parkeergarage Kaptol Centre was een goede tip, Wendy.

2. Villa Maimara (Antonio) in Biograd:
Was een prettig hotel, smakelijk en redelijk gevarieerd ontbijt, vriendelijk personeel. Wel even wennen als je vanuit de natuur in een hotel in een achterafstraatje terecht komt. Het toeristische is ook wennen. Als die kitschkraampjes langs de kust deed me denken aan mijn eerste strandvakanties in Spanje/Italië in de 80’er jaren. Wel een prima uitgangspunt voor uitstapjes naar diverse mooie plaatsen.
We zijn 2x een paar uurtjes aan het strand geweest, maakten een lange wandeling langs het strand, maar verder cultuur gesnoven: Zadar (middag en avond, want erg mooi in de avond), Trogir, NP Krka en Sibenik.

3. Het appartement in villa Zganjer in Klimno op het eiland Krk: de topper!!!!
Wat een heerlijkheid om hier te eindigen. We hadden er nog steeds mooi weer, hoewel het de laatste 2 dagen wat frisser werd. Lekker relaxen en wat is dat ontbijt een verwennerij!!
We hebben aan het strandje gelegen, gezwommen en nog wat plaatsjes bezocht in de middag (en aansluitend er gegeten).

Bedankt voor het gevariëerde programma en de vele goede tips.
Als je nog foto’s kan gebruiken van een of andere locatie, plaats, NP of landschap, horen we het graag.

Hettie

Vriendinnenweekend oktober 2015

Hoi Puur Kroatië,

We hebben echt een top tijd gehad! Appartement was helemaal oke. Hebben lekker gegeten in Apetit City.
De volgende dag de transfer ging ook soepel. De agri cultuur hadden we iets culinairder verwacht (was in Italië wel eens in zoiets geweest). Het draaide meer om de drank, wat uiteindelijk natuurlijk ook top was. Alleen was wijnproeverij de volgende dag daarom iets te veel van het goede, ik denk dat wij beter iets sportiefs hadden doen om de kater een beetje te laten verdwijnen:-)

Hopelijk heb je zo beetje een beeld van een zeer geslaagd weekend!

Groetjes Roos

Maatwerkreis juli 2015

Hallo medewerkers Puur Kroatië

Eindelijk tijd om jullie even te bedanken voor de mooie vakantie in Kroatië!
We zijn begonnen in Zadar. Prachtige dagen gehad met het hotel op een heerlijke plek. Net buiten de drukte en op loopafstand naar de dichtstbijzijnde terrasjes en het water. Lief personeel (vooral goedlachs haha) en een heerlijk zwembad. Ook de bus in diezelfde straat was perfect om naar het oude gedeelte van Zadar te gaan.
De excursie naar de Kornati eilanden was ook erg leuk.
Daarna op naar het eiland Brac.
Na wat moeite te hebben gehad om erachter te komen waar je met de auto moest gaan staan om kaartjes voor de Ferry te kopen uiteindelijk toch gelukt.
Na aankomst in Supetar nog een mooie rit door de bergen om Bol te bereiken.
Even wat opstart problemen omdat de reservering niet goed was gegaan is het uiteindelijk goed opgelost en na een nachtje elders te hebben geslapen de volgende dag toch in gecheckt bij villa Daniela. Erg leuk hotel met groot balkon,lichte kamers en perfecte ligging. Hier hebben we vooral genoten van de (kiezel)stranden en het heerlijke water. Niet eens op de landtong geweest maar wij hebben de wat rustiger plekjes opgezocht. Ook zeer de moeite waard.
s Avonds op zoek naar de leuke en gezellige restaurantjes.
Genoten op Bol.
Op naar Trogir. Ons appartement bevond zich midden in het oude centrum. Ook erg leuk voor de afwisseling. En een balkon of buiten helemaal niet gemist deze dagen. Prachtig oud centrum en leuk om al die miljoenen jachten aan de kade te bewonderen. Met de boot waren we zo op een leuk strand.’s Avonds uren op de terrasjes zitten en slenteren door de oude stadskern. Ook de watervallen bezocht. Jee wat een hoop mensen. Een grote mierenhoop haha. Dat was wat jammer maar ja als je in Kroatië bent moet je hier geweest zijn natuurlijk.
Ons laatste adres was villa Zganjer! Eerst konden we het nooit vinden. Huisnummers zitten daar niet op logische volgorde hoorden we later.
Na een belletje zijn we opgehaald bij de twee restaurantjes in klimno.
Wat een ontvangst in villa Zganjer. Homemade appelstrudel en nog veel meer lekkernijen. Er was een hele lieve vakantiekracht waar we nog steeds met een lach op terugkijken. We hadden een kamer beneden met tuintje. Erg fijn.
Ook het ontbijt was voortreffelijk. Het eiland zelf vonden we iets minder. Maar wat wil je ook na al die hoogtepunten en prachtige (schier)eilanden die we al hadden bezocht. Vanuit Klimno moest je ook echt de auto pakken om wat te ondernemen. Wat een rust op dit eiland in vergelijking met de andere lokaties.
We kijken terug op twee heerlijke weken Kroatië en zullen jullie en het land zelf zeker aanbevelen bij onze vrienden en kennissen.
Bedankt!!

Gr. Erwin en Aafke

Tip: misschien vermelden dat wanneer je eiland brac bezoekt je de auto eerst in de parkeervakken voor de Ferry kan parkeren en dat je daarna een kaartje kan halen. Wij stonden eerst voor de slagboom vlakbij het ticketpoint en daar wil je echt niet staan met je auto. Als je dan de kluts even kwijt bent moet je eerst weer een hele route door de stad split maken omdat het eenrichtingsverkeer is.

Maatwerkreis augustus 2015

Dag team van puur Kroatië,

Bij deze wil ik graag namens ons melden dat we de locaties en reistips bijzonder leuk hebben gevonden. Waarvoor onze dank, mede door jullie adviezen hebben we een super vakantie gehad en zullen we in de toekomst graag nog een keer gebruik maken van jullie expertise!
Wij vonden het stonehouse het beste van alles, was inderdaad weliswaar zeer eenvoudig. Echter gecombineerd met fantastische eiland sprak het ons bijzonder aan.
Alle locaties hadden bijzonder leuke vriendelijke gastvrouwen en waren precies zoals omschreven door Wendy.
De laatste locatie vonden wij super , adembenemend uitzicht, strandje aan de voet van het huis, meer dan geweldige service vaan zeer jonge gastvrouw. Punt van aandacht vonden wij bij deze locatie gezien we 5 overnachtingen in 1 kamer hadden, gaf het ook wel hotelgevoel m.b.t. schoonmaken .
Daarmee bedoelen we dat we gemist hebben dat de kamer schoongemaakt werd vinden wij wel een aanbeveling in het algemeen. Langer dan 2 nachten in 1 kamer zijn vraagt ook om schone handdoeken en even een stofzuiger door de kamer laten gaan.

Nogmaals onze dank en graag tot een andere keer!

Hartelijke groeten,
Zoë

Rondreis met kinderen juli 2015

Hallo Wendy,

Wij zijn gisteren weer terug gekomen na onze heerlijke vakantie. Waarvoor nogmaals dank!

Hieronder enkele opmerkingen en tips!

Wij hebben qua locatie het meest genoten van de accommodatie van Katarina en Tomislav! Rust ruimte zwembad heerlijk eten prachtige kamers.
Bij Tomislav het meest creatieve en lekkere ontbijt buffet van de hele reis!

Hotel Korana in Karlovac was een mooi begin! Goed ontbijt.

Bij Heart of Nature was de dag dat wij aankwamen en de ochtend erna een mindere ervaring omdat de rommel van de bruiloft niet was opgeruimd, de eigenaresse weg was en de stagiair de boel moest ‘runnen’. Service en kwaliteit eten (zeker het ontbijt) was daardoor stukken minder dan de dagen erna.

Op Krk hebben wij twee avonden geweldig gegeten bij Konoba Bacchus. Heerlijk en eerlijk eten en hele lieve mensen aan het werk. De laatste avond samen met de kok, eigenaresse en dochter knoflook gepeld voor de dag erna 🙂 Inderdaad absoluut een aanrader!

Een geweldige tip die wij van een serveerster in Trogir kregen.
Bij Kamp Labadusa op 10 auto minuten van Trogir vind je een terrassen strand bij een prachtige baai. Onder de olijfbomen kan je heerlijk liggen, het is niet druk en je kan er goed zwemmen en snorkelen. Ook kan je daar geweldig eten bij Konoba Duga Dango met uitzicht over de baai!
Restaurant biedt ook twee appartementen te huur aan. Wellicht ook leuk voor jullie aanbod?

In Zadar hebben wij geweldig gegeten bij Restaurant Kornat! Zelf een verse vis kiezen en veel positieve aandacht voor de kinderen in dit best wel chique maar zeer betaalbare restaurant.

Wat onze reis betreft nog 1 opmerking. Alle locaties en overnachtingen waren een schot in de roos. Appartement hartje centrum Trogir geweldig! Daar hadden we het slepen met de spullen in de hitte wel voor over.
Appartement op Krk heerlijk en zeer compleet. Wij waren blij met ons terrasje op begane grond.

Enige opmerking die we wat dat betreft hebben is Biograd na Moru. Ana van het appartement was een engel. Veel advies en ze wilde met plezier onze was doen. Maar verder stelde het plaatsje weinig voor en was het bizar toeristisch en zeker op de stranden niet te doen zo vol en niet fijn qua herrie.
Deze plaats paste wat ons betreft niet zo goed bij de rest van onze verdere heerlijke reis.

Wij kijken er met veel plezier op terug en willen het prachtige Kroatië absoluut nog een keer bezoeken !

Hartelijke groet!
Hester Brandsen

Rondreis met kinderen juli 2015

Sorry dat we niks meer van ons hebben laten horen, Wendy ! We waren te druk met genieten ;-). We gaan naar huis vandaag, wat jammer !! Het was geweldig, fantastisch en nog veel meer dan we er van verwacht hadden. Tijdens ons laatste gezellige uit eten gisteravond, op een pleintje in Omiš, hebben we uitgebreid onze vijf prachtige en heerlijke verblijfsadressen met elkaar proberen te vergelijken en de leukste/beste proberen te kiezen. We kwamen er niet uit ;-). Ze waren allemaal even uniek en hadden allemaal hun eigen extra pluspunten. Het was van voor tot achter in een woord supersuperleuk ! Dankjewel Wendy en team, we komen er heel graag een keer terug met jullie hulp.

Hartelijke groet, Kees&Pien, Marilou en Jelmer

Rondreis met kinderen, juli  2015

Goedemiddag

Zoals eerder besproken zouden we na terugkomst van onze reis naar Kroatie even uitleggen wat er is gebeurd in Brac.

Als eerste: het was allemaal top geregeld door jullie ! De verblijven (behalve die op Bol) waren prachtig en de eigenaren meer dan vriendelijk !! En nogmaals bedankt voor het fantastische ontbijt bij Lidija bij Villa Zganjer.

Toen we aankwamen in Bol op het eiland Brac werden we ontvangen en er kwam een oudere man (Nick?) die ons vertelde dat Villa Ana vol zat met een groep Denen. Ze waren ook lange tafels aan het indekken voor het diner van die avond.
Hij vertelde ons dat hij een rustigere accommodatie voor ons had in de woning van zijn broer. Hij begeleidde ons er naar toe en wij kregen een appartement op de begane grond direct grenzend aan het zwembad. Het appartement was gedateerd maar was wel schoon en had airco en zwembad.
Wij zijn er dan ook gebleven. Het was op zich een rustig appartement tot onze laatste dag, toen werden we overspoeld door een groep van 16 Polen … Toen was het rustige karakter helemaal verdwenen.
Toen we vertrokken (achteraf een dag te vroeg, maar dat was mijn blonde aktie) kwam de dame die de boel regelde in het appartement naar ons toe met een rekening voor het verblijf en toen ik zei dat ik al had betaald via jullie begreep ze er niets van.
Wij hebben toen de vouchers overhandigd en toen begon ze dat dit niet Villa Ana was etc etc… Na wat telefoontjes bleek ze het te begrijpen en hoefden we uiteraard niet te betalen.

Nadat wij de overige accommodaties hebben bezocht blijkt wel dat de eerste accommodatie totaal anders was. Niet authentiek zoals verblijf 2 en 3.
Over de accommodatiesbij Krka en in Klimno… FANTASTISCH !! Ook de eigenaars zo vriendelijk. Door mijn fout kwamen we een dag te vroeg aan in accommodatie 2 en dat hebben ze keurig opgelost. Uiteraard hebben we voor de ene nacht extra moeten betalen, maar dat is logisch !!

Ik hoop dat jullie zo voldoende informatie hebben.

Nog een hele fijne dag

Monique

Huwelijksreis naar Kroatië

Beste Wendy,

Graag willen we je bedanken voor het huwelijkscadeau dat we op onze bruiloft van Puur Kroatië mochten ontvangen, een mooi pakket van Oil en Vinegar met allerlei lekkere dingen!

Onze vakantie zit er helaas al weer even op, maar we hebben erg kunnen genieten in Kroatië.
Bij Appartement Ana in Biograd stond een lekkere fles bubbels met chocolaatjes voor ons klaar en bij agrotoerisme Ivana kregen we een heel mooie kamer, erg attent! Ieder verblijf is ons heel goed bevallen, met in het bijzonder het verblijf bij Ivana. Wat konden we op deze plek heerlijk genieten van het lekkere eten en de rust om ons heen.

Als we weer op vakantie gaan naar Kroatië, weten we jullie te vinden!

Hartelijk bedankt, en vriendelijke groetjes,
Steven en Nathalie van der Weele

50 plus reis juni 2015

Dank voor de goede organisatie van onze vakantie en uw welkom na onze terugkomst. Gaan we nog eens naar Kroatië dan maken we er een fly-drive van.
Dat onze ingebouwde tomtom met daarop de laatste kaarten van 2014 de wijk in Klimno niet kende, zal ik doorgeven aan tomtom, want de wijk bestaat al 6 jaar, dus kan de kaartenmaker van tt er wel wat aan doen.
Als we u een advies mogen geven: geef van de hotelbestemming ook de coördinaten op. Probleem daarbij is wel dat tomtom andere coördinaten gebruikt dan Garmin. Deze zijn echter eenvoudig in elkaar om te rekenen.
Met vriendelijke groet en dank,
Fam. Schrijner

Autorondreis Kroatië – juni 2015

Hallo Wendy

Wij zijn gisteren weer thuis gekomen en willen je bedanken voor een topvakantie in kroatie. We hebben genoten van het land,de verschillende gezichten van Kroatie en de prachtige locaties. Zeer vriendelijke mensen,prachtige natuur kortom waar waren wij al die dertig jaar???Het ontbijt bij Lidia was super,nog bedankt hiervoor.
Wij gaan zeker aanbevelingen doen voor puurkroatie en komen vast weer eens terug.

Met warme groet
Pim en Trudy

Autorondreis Kroatië – juni 2015

Hallo team Puur Kroatie,
Wat een mooie reis hebben wij genoten! Na 1800 km in 14 dagen…. nog steeds overweldigend!
Vooral Villa Zganjer zullen wij niet snel vergeten! Ontbijtjes als plaatjes!!
Volgend voorjaar komen wij bij leven en welzijn zeker bij jullie terug voor weer zo’n prachtige organisatie .Petje af!!!! Groeten van Tilly en Jan Vollebregt en een goed seizoen gewenst.

Maatwerkreis – juli 2014

Beste Puur Kroatië!
We zijn net weer terug uit Kroatië en hebben enorm genoten van onze vakantie!
Wat een prachtig land zeg en de route die jullie voor ons hebben bedacht was perfect.
Ook de overnachtingen waren prima in orde. We zijn de nachten waar niets voor was geregeld ook lekker onze eigen gang gegaan. Na Trogir zijn we rustig door het binnenland omhoog gereden en via de plitvice meren weer in Zagreb aangekomen.

Ik heb nog wel een paar opmerkingen en zie dat niets al kritiek, maar als aanvulling.
-het eten bij onze 2e slaapplek, bij Karlovac was niet goed. Ik vermoed dat ze nog uitgeput waren van de bruiloft die er dat weekend was geweest.
-je kon daar 2 fietsen huren en dat was wel weer erg leuk, een aanrader voor een halve dag en dan weer het zwembad in want het was er erg warm!
-Bij Trogir kan je via het reisbureau, waar je sleutel van studio haalt, daar een parkeerplaats reserveren. Als ze dat van tevoren weten is dat fijn. Dit kost dan niets.
-Bij de plitvice meren hebben we overnacht zodat we de ochtend vroeg lopend het park in konden gaan.Na ingang parking 1 naar het noorden de eerste weg rechts. Bij de straat naar het dorpje en tevens straatnaam Rastovacka.
Daar zijn een een heleboel huisjes die de mensen per huis of per kamer verhuren. heel kleinschalig. je kan dan lopen naar een klein restaurantje wat m’n hart heeft gestolen.( het eten was simpel,maar de eigenaar werkte zich in het zweet)
-de kanotocht op de Zrmanja river was inderdaad heel erg mooi! we hebben de lunch geskipt en ze hebben ons voor wat geld eerder terug gebracht.
-vanuit Trogir met de kano langs de kust peddelen was ook erg leuk, hebben we een halve middag gedaan met wat luieren onderweg.
Nou we hebben dus enorm genoten,
Nog heel erg bedankt voor alle tips en goede zorgen,
Tjalling en Marije

Rondreis met kinderen – augustus 2014

Hallo Wendy en team,

Een beetje laat, alweer even thuis. Maar alsnog ontzettend bedankt voor het zo goed verzorgen van de reis. We hebben genoten. Beren kijken in Fuzine ging helaas niet door, er waren net jagers die 40.000 euro betalen om op de beren te mogen schieten. Het was dus te gevaarlijk om met de boswachter mee te gaan. We zijn nog wel naar de berenopvang geweest die jullie aangeraden hebben, dus de kinderen waren helemaal blij dat ze toch nog beren gezien hebben, bedankt voor die tip! Plitvici en Krka waren prachtig, vooral in plitvice waren de ooh an aahs bij de kinderen niet te tellen. We waren wel erg blij dat we heel vroeg vertrokken waren om de ergste drukte voor te zijn. Trogir was mooi, lekker met de watertaxi naar toe gegaan. Maar Zadar heeft mijn hart gestolen. Prachtig. We waren ook erg onder de indruk van het zeeorgel. De tegenstellingen in het land vond ik ook mooi. Het uitgestrekte groen bij Fuzine en dan het kale Pag. Op het laatst lekker nog een paar dagen rustig aan gedaan op Krk (ook nog wel lekker rondgekeken, zie laatste foto, in wat het smalste straatje van Europa schijnt te zijn). Wij vonden persoonlijk restaurant Zal beter (lekkerder eten, en vriendelijkere bediening) dan Oleander (in Klimno). Alle accommodaties waren goed, maar Villa Mirakul was echt prachtig, en wat een ontzettend lieve vrouw.
De vakantie ging helaas veel te snle voorbij. Nu nog een foto uitkiezen voor de wedstrijd. Die komt er nog aan.
Ontzettend bedankt, en ik raad jullie bij iedereen aan die eens naar Kroatië wil.

Met vriendelijke groet,

Jacquelien
Paul, Merel en Wout

Maatwerkreis Kroatië – september 2014

Best Puur Kroatië team,

Bedankt voor jullie reactie. We hebben al met al een hele fijne vakantie gehad in Kroatië. Zeker een land waar wij naar terug willen gaan! We hebben veel mooie dingen gezien en mogen beleven. De bevolking is super vriendelijk en wij hebben ook erg genoten van het hele verse eten in Kroatië. Vooral de vis…., niet te versmaden. Helaas hebben we het qua weer minder getroffen. In het Paklenica nationaal park zijn we volledig uitgeregend (moeste in het souvenirwinkeltje zelfs nieuwe shirts en poncho’s kopen omdat we anders niet in de huurauto konden stappen…, kun je nagaan). Hieraan heb ik een verschrikkelijke verkoudheid overgehouden en moest me vooral de laatste 6 dagen echt voortslepen want ik was echt beroerd. We begrepen van alle mensen dat deze zomer extreem slecht is geweest in Kroatië, maar dat was helaas voor heel Europa het geval. Wellicht een volgende keer beter.
De door jullie geregelde accommodaties zijn ons goed bevallen. Het verblijf in het hotel in Krapinske Toplice viel ons persoonlijk wat tegen, niet qua appartement dat was prima. Alleen viel het ons op dat er tijdens het ontbijt geen personeel aanwezig was. Weliswaar stond alles klaar, maar vooral op een eerste dag weet je niet echt wat de bedoeling is, dus hebben we uiteindelijk aan de schoonmaakster van het zwembad gevraagd of we zelf een tafel konden kiezen en ons ontbijt konden pakken. Het uurtje dat wij er zaten hebben we geen personeel gezien om eventueel te vragen of alles naar wens was, en ook de volgende morgen was het precies hetzelfde. We hebben dit zelf ook aangegeven op het enquete formulier als aandachtspunt.
De 2e locatie, bij Plivitce, was erg mooi gelegen. Op de 3e locatie, Biograd, zijn we meer dan hartelijk ontvangen. De gastvrouw heeft, omdat wij volledig uitgeregend waren, zelfs nog voor ons gewassen, waar maak je dat mee. Het appartement was super ingericht en de eigenaren waren meer dan hartelijk.
Ook in de villa op Krk, de 4e locatie, zijn we meer dan hartelijk ontvangen, hier kregen we bij aankomst allerlei lekkernijen aangeboden. Deze locatie was supergelegen.
Het appartement in Zagreb was ook geweldig. Lekker in het centrum, dus alles bij de hand.

Kortom, we hebben een hele fijne vakantie gehad, en denken er met veel plezier aan terug. We zijn nu volop bezig met het maken van ons fotoalbum, en dat zal een mooie blijvende herinnering worden!

Wie weet tot een volgende keer, en nogmaals bedankt voor al jullie inspanningen om onze reis een onvergetelijke ervaring te laten zijn. Dank voor jullie adviezen en het vinden van de juiste locaties!

Vriendelijke groeten,
Nico

Autorondreis Kroatië – mei 2015

Beste mensen van Puur Kroatië,

Wij zijn nu twee weken terug van een prachtige reis door Kroatië en we willen jullie hartelijk danken voor het uitstekende programma dat jullie opgesteld hadden.
Graag delen wij een aantal van onze ervaringen met jullie.Half mei tot begin juni is voor ons een uitstekende periode gebleken. Het seizoen is nog niet begonnen, waardoor het bijna overal lekker rustig was.

Omis
Wij zijn vaker in deze periode op vakantie geweest, maar dit was het eerste verblijf waar de verjaardag van mijn vrouw gevierd werd met een gezongen “Happy Birthday” en een taartje met een kaars. Hele leuke attentie!
In Omis zijn inderdaad voldoende restaurantjes. Wij hebben hele goede calamaris gegeten in Restaurant Puljiz, Knezova Kacica 21.

Trogir, Ivanka.
Zeer vriendelijke ontvangst, prima kamer.
De tip om met de veerboot van de Bura Line vanuit Slatine naar Split te gaan is ons prima bevallen. Je zit er in een half uur en voorkomt een vervelende rit naar Split, parkeerproblemen etc.

Np Krka
Een maaltijd geheel in stijl met het onderkomen. Zelden zo lekker varkensvlees gegeten. Het adres zoals het op onze voucher stond was niet te vinden met onze Tom Tom. We willen in overweging geven om de coördinaten op te geven.

Biograd

Prima locatie op loopafstand van het centrum. De eigenaar was bijzonder behulpzaam en heeft ons voor een boottocht met zijn auto naar een haventje in een dorp verderop gebracht. Ook regelde hij dat we met de boot terug konden naar Biograd.

Noord Kroatië
Op zich een hele leuke locatie. Wij hadden de pech dat we bijzonder slecht weer hadden (stromende regen). Dan zijn de mogelijkheden wel erg beperkt. Ook de afstand naar NP Plitvice (100 km, 2 uur rijden) vonden wij toch wel een bezwaar.

Krk
Omdat we wegens het slechte weer een dag eerder aankwamen dan oorspronkelijk gepland kregen we een upgrade van de kamer naar een appartement. Hartelijk dank hiervoor. Maar ook zonder de upgrade zou het ons daar uitstekend zijn bevallen. Het ontbijt, met het uitzicht, was echt heel bijzonder en wordt kennelijk met veel plezier klaar gemaakt.
Ook hier hadden we moeilijkheden om het adres te vinden. Als je het systeem kent lukt het wel. Gelukkig haalde Lidia (?) ons op. Ook hier de suggestie om de coordinaten op te geven. Op de website staan ze niet goed, volgens mijn Tom Tom was het N45.15914 E14.62675

In Cres stad uitstekend gegeten in een aanbevolen restaurantje aan de boulevard. Een prima tip.

Kastel, Motovun

Twee keer prima gegeten bij Pod Napun met prachtig uitzicht. Beter dan de wat trieste atmosfeer van de dinerzaal in Hotel Kastel. De lijst met kosten die in rekening worden gebracht voor het vernielen van deuren en schoonmaken van vloerbedekking komt onvriendelijk over.
Overigens prima kamer.

Hotel Puntijar, Zagreb.

Centrum van Zagreb is met de tram (10 minuten lopen) goed bereikbaar. De kamer is uitstekend en het hotel ademt een heel aparte sfeer, die goed overeenkomt met de benedenstad van Zagreb.
Nogmaals onze dank voor een hele mooie vakantie en we hopen dat onze opmerkingen bruikbaar zijn.
Vriendelijke groet,
Hans en Annemieke van Doorne

Je vakantie laten regelen.  Ingezonden door Josje Meijer

“Een zandpaadje kronkelt tussen bremstruiken en olijfbomen omhoog. Geen mens te zien, zelfs geen verdwaalde toerist. Als de motor van de auto tot zwijgen is gebracht, hoor je hier alleen nog het gezang van de krekels. Voor ons is het altijd een drama om  uren op het net te surfen, avond na avond te zoeken op sites zoals booking.com of tripadvisor  in de hoop dat ene kleine hotelletje of appartement te vinden waar het nog kleinschalig is, karakteristiek en echt precies is wat we zoeken, nee liever mijn wensen neerleggen bij een echte specialist, iemand die veel weet van een land, vanuit eigen ervaring, jarenlang opgebouwde kennis, een reiskenner die zijn land of bestemming met veel enthousiasme weet te verkopen. Via via hoorde wij over Puur Kroatië. En ja hoor,  wat een gezellige meiden, wat een enthousiasme, wat een service en je komt ze juist bij hen tegen, kleine pensionnetjes of een knus appartementje waar je nog wordt verwelkomd door de eigenaar met een lokaal drankje en waar je slaapt in romantische kamers met handgemaakte sprei. Waar je je begeeft in een ongelofelijk mooie natuur.

Reisverslag  groepsreis Kroatië

Puur kroatië gespecialiseerd in reizen naar Kroatië heeft ons laten zien dat de krachtige slagzin ”Kroatië- proef het pure mediterrane leven” realiteit is.

Wij hebben vorig jaar deelgenomen aan een prachtige groepsreis naar Kroatië. Grote trekpleister van Kroatië vonden wij toch wel de mooie oude steden en plaatsen die een natuurlijk evenwicht uitstralen tussen het rustige lokale levensritme en de bezoekers, de met mate ingerichte en niet dicht en volgebouwde kust, de mystieke eilanden en baaien, de nationale en andere natuurparken, het enthousiaste koesteren van oude gebruiken, en het bewaren van de nationale identiteit. En dat alles in een natuurlijke harmonie verbonden met bijzondere wijnen, uitstekende olijfolie en ongekende vis- en vleesdelicatessen, onder het nostalgisch gezang van de “Klapa” ( klein zangkoor) en weelderige folklore.

Wij hebben deze groepsreis naar Kroatië met bijna 50 mensen, georganiseerd door Puur Kroatië, in juni gemaakt. En ik spreek namens alle gasten dat deze groepsreis naar Kroatië één van de mooiste reizen was die wij ooit als vaste groep hebben gemaakt.

Daarom lieve mensen in Kroatië en van Puur Kroatië, wij kijken uit naar het programma druivenpluk weekend en het olijvenplukweekend ( dat zal moeilijk kiezen worden 🙁 ) en hopen u dan weer te mogen ontmoeten.

Namens de groep van 7 juni 2015,

Eelco Damstra

 Huwelijksreis van Femke en Jeroen

Begin juni zijn wij 3 weken op huwelijksreis geweest in Kroatië. Het was een geweldige en unieke huwelijksreis, om nooit te vergeten!
Er is van alles te doen in Kroatië, van avontuur tot ontspanning. En alles in een gemoedelijke en relaxte sfeer. Met Wendy eerst uitgebreid gesproken over de vele mogelijkheden die Kroatië biedt als vakantieland. Nooit geweten!
Heerlijke ontvangst
Vanaf het vliegveld in Zagreb hadden we een auto gehuurd. Dit ging prima, qua verkeer en qua afstanden. Na de vlucht en autorit werden we enthousiast ontvangen door Katarina. Bij aankomst waren we verrast, wat een ruime, wat een rust! Waar je ook kijkt prachtige vergezichten, zwembad, verschillende plekjes om te relaxen. In de avond heerlijk op het terras van het restaurant gegeten.
Nadat Katarina ons alles had laten zien, zijn we het zwembad ingedoken. De eerste ochtend besloten we in alle rust lekker te relaxen bij de agrotoerisme, ondertussen hoorde we allerlei geluiden om ons heen van de dieren. De prachtige natuur…dat vroeg naar meer, we konden het niet laten en zijn met de auto een stukje gaan rijden door het groene hart van Kroatië zoals deze regio ook wel wordt genoemd.
Andere superleuke activiteiten

 Vanuit de agrotoerisme hebben we uiteraard Nationaal Park Plitvice bezocht, we hebben op aanraden van Wendy een picknickmand door katarina laten maken met allerlei homemade lekkernijen. Wendy had niets teveel gezegd, de restaurants in Plitvice zijn slecht met vrijwel alleen junkfood. Plitvice heeft zoveel mooie picknickplekken dus wat waren we blij met ons heerlijke lunch op één van de vele mooie plekken in het park.

Dag 4 zijn we een kanotocht gaan maken over één van de 4 prachtige rivieren die in deze regio stromen. Zo mooi en dat in Europa. Hou je van rust, flora en fauna, echt doen dit.
Na 4 dagen door naar de kust, eerst Trogir, wat een schattig sfeervol plaatsje, zo knus zie je het niet veel. We hebben in de oude kern gelogeerd. We hadden hier een heerlijk appartement in de gezellige drukte van dit kleine UNESCO werelderfgoed stadje. Een dag relaxen, een dag met een taxibootje naar Split en een dag naar bounty-eiland the Blue Lagoon, van Wendy kregen we haar goede contacten. Weer 3 geweldige dagen met veel indrukken.
Na Trogir even het eilandgevoel meemaken, dus met de ferry van Split naar Brac, daar werden we hartelijk ontvangen door Pero en zijn familie. Pero liet zijn eikland aan ons zien, wat een gastvrijheid wat een liefdevolle aandacht van hem en zijn familie. De top van Vidova Gora gaf ons een schitterend uitzicht op eiland Hvar en in de verte Vis. In Bol waar we zaten genoten van de mediterrane gezelligheid.
Terug naar het vaste land

 Terug op het vasteland en 2 nachten gelogeerd bij Ivana en haar familie. Dit plekje vlakbij het nationaal park Krka was weer een totaal andere beleving. Ook weer 1 in categorie klein, bijzonder en authentiek. Ook hier weer culinair genieten, veel heel veel gastvrijheid en een perfecte ligging. Omdat het er best heet was heerlijk het zwembad wat ze gerealiseerd hebben, zo was het in de middag heerlijk terugkomen, nog even een duik, een boek, een drankje en zo langzaam richting het diner. Krka is ook mooi, anders maar voor mij net zo mooi als Plitvice.

Universiteitsstad Zadar.

 Zo langzaam aan op de terugweg richting noorden, 3 dagen verbleven in de stad Zadar, na de afgelopen dagen weer een hele andere beleving nu weer in een wat grotere stad. De binnenstad, het zeeorgel, wat is dat gaaf zeg, hier alle dagen genoten van een prachtige zonsondergang vergezeld van de beste lounge muziek ever! Dank je wel Adriatische zee.

Het beste ontbijt wat we ooit hebben gehad

 Uiteindelijk onze reis geëindigd bij Wendy haar vriendin Lidija, een kleine 4 * villa aan het strand gelegen met slechts enkele appartementen, wat een ontbijt, zelden zoiets meegemaakt, alles vers, alles zelf gemaakt, niets komt uit potjes of van fabriek/industrie…. en dan op die fantastische plek, dat heerlijke terras met uitzicht op zee en daarbij die enorme bergen die zich achter die blauwe Adria imposant tonen. Met Wendy haar tips, dagje eiland rond gereden, dagje Cres gedaan, dagje markt in Rijeka, en dagje Opatija. Wat zijn de 3 weken snel gegaan, wat hebben een prachtig land leren kennen. Dankzij onze vrienden die eerder bij jullie geboekt hebben, hebben zij ( dank voor je tip Linda) en jullie ons een onvergetelijke huwelijksreis gegeven.

We hebben mensen ontmoet die niet bij jullie geboekt hadden en daar zat toch wel verschil in. Wij konden diverse tips geven die we van jullie hadden gekregen en die zij niet hadden. Leuk dat jullie dit zo doen. Ik kan iedereen aanraden om ook je huwelijksreis bij jullie te boeken. Dank voor alles!

Hartelijke groet,
Femke en Jeroen

2 weekse flydrive mei – juni 2016

Puur Kroatie,

We willen even laten weten dat onze vakantie werkelijk fantastisch was!
Wat een prachtig land door natuurschoon, gastvrije vriendelijke mensen en heerlijk eten en drinken( wijn!).En natuurlijk de fijne locaties waar we verbleven:

– In Seget Vranjica, een keurig appartement van super gastvrije familie! Heerlijk uitzicht, leuk dorp, prima eten bij Konoba Ribar!! Goed begin.

– Toen richting  Igrane, wat een prachtige route.. En dan aankomen in een heerlijk idyllisch kroatisch huis. Daar nog 3 gasten gehad die op doorreis waren vanuit Montenegro, we gingen ervanuit dat we daarvoor extra moesten betalen
omdat ze extra was had aan het beddengoed e.d. maar daar wilde ze niks van weten…Twee heerlijke terrassen, het was er prima vertoeven!

– Vervolgens richting Korcula via Peljesac.
Keurige appartementen, gelukkig hadden we niet de kleinste( piepklein balkonnetje op het oosten). We hadden het geluk dat we de enigste gasten waren dus het zwembad was ons terras!
Vlakbij Korcula stad, wat een gezellig stadje. Verder een prachtig groen eiland met leuke baaitjes aan de kust.
Terug naar het vaste land via Trapanj naar Ploce, prima te doen in het voorseizoen.

– En daarna naar Agrotoerisme Kalpic, dat was een feestje!
Prima kamer en heerlijk zwembad, zalig ontbijt en diner op een prachtige locatie. En fantastische gastvrouwen die ons gelukkig de tip gaven om het bezoek van de watervallen te beginnen bij Roski slap en later op de middag richting Lozovac te gaan als de meeste toeristen daar alweer weg zijn. Wat een belevenis!

En ook mede door het mooie weer is het een heerlijke vakantie geweest!!!

VOLGEND JAAR WEER!!!

Dus enorm bedankt voor het uitzoeken van de juiste verblijven bij onze voorkeur!

Groetjes van Harry en Jeanet.

J. de Boer, Bergen op Zoom. 15 daagse rondreis Zagreb- Np Krka- Trogir- Brac

Beste “Puur Kroatië mensen “, graag wil ik jullie nog even laten weten dat we een fantastische reis door Kroatië hebben gemaakt. De hotels waren allemaal super met vriendelijk ontvangst en een prachtige ligging en ambiance. Zoals jullie weten begon de heenreis rampzalig omdat KLM onze vlucht zonder begrijpelijke reden bij aankomst op Schiphol had geannuleerd. Ondanks dat wij zelf de tickets hadden geregeld vinden we jullie steun en support in deze grandioos, het snel om boeken van de huurauto en de accommodatie iets wat wij hadden kunnen doen maar door jullie werd overgenomen, complimenten! Hartelijk dank voor alle tijd en moeite die jullie erin gestopt hebben om alles op korte termijn te regelen.

Fam.vd Venne , Laren. Combinatiereis Istrië en Kvarner

We willen je langs deze weg bedanken voor onze super vakantie! Geweldig die landhuizen annex Villa’s. We hebben echt genoten, alles was keurig geregeld, de uitgebreide info vooraf en insidertips, geweldig!

K.Boersma Wassenaar. Maatwerk rondreis Zagreb, Karlovac, Plitvice, Trogir, NP Krka, Biograd

Een maand geleden thuisgekomen van de reis door Kroatië willen mijn vrouw en ik u nog even laten weten dat we genoten hebben van de mooie reis samen met onze dochter en partner . De door jullie geboekte hotels waren inderdaad bijzonder, kleinschalig en prima . De ontvangst in ieder hotel was erg persoonlijk. De fietstocht in de buurt van jullie agrotoerisme en in Gorki Kotar was een belevenis en het bezoek aan Zagreb was boven verwachting. Hartelijk dank voor de service.

Sanne en Maarten , Utrecht. Combinatiereis 10 dagen Binnenland en Krk

Wij wilden hierbij laten weten dat wij een heerlijke tien dagen in Kroatië hebben doorgebracht. De accommodaties en de mensen waren lief, leuk, mooi en alles was perfect geregeld. Meestal regel ik alles zelf, maar door tijdgebrek heb ik deze keer van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. En dat is prima bevallen. Wat we ook groot pluspunt vonden om het via jullie te doen is de uitgebreide informatie die we vooraf toegestuurd kregen, prachtige folders, een wegenkaart en niet te vergeten jullie insidertips, zo konden we ons zeer goed voorbereiden. Het was voor ons een perfecte kennismaking met Kroatië.
Hartelijk dank voor het regelen en wellicht tot de volgende keer.

Villa Tomislav en Lorena

Rust, gastvrijheid en kwaliteit. Hier is  het echt geweldig. De familie doet hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken.
De gasten ontbreekt het aan niets. De kamers en badkamers zijn keurig onderhouden. Het kleine appartmentencomplex heeft een klein zwembad. Het ontbijt is elke dag een verrassing. Een auto is noodzakelijk, maar dat is bij Puur Kroatië ook prima geregeld. De omgeving van Sukosan is mooi en gelukkig nog niet door het massatoerisme ontdekt. Ga vooral, zoals de medewerkers van Puur Kroatië adviseren, van de enkele grotere wegen af en je ontdekt mooie plekjes, verstilde dorpjes en prachtige vergezichten.. De formule van Puur Kroatië, kleine typische hotelletjes buiten de drukte, is ons prima bevallen en voor herhaling vatbaar.
Majella

Familie de Boer , Amsterdam – Rondreis Kroatië met kinderen, binnenland, dalmatische kust en eilanden.

Hallo Kroatie team,
Wij hebben van 29-07-12 tot 11-08-2012 een geweldige vakantie gehad met volop afwisseling en heel verschillende accommodaties op plaatsen die allemaal hun eigen karakter hadden.
Biograd ervoeren wij  als een toeristenplaatsje, de eigenaar van ons appartement hadden jullie ook hier met zorg uitgekozen, het is echt overal die persoonlijke ontvangst. Helemaal goed!  Het historische zadar was mooi met de boulevard aan zee. In de romaanse kerk nog een orkest zien repeteren. Heel mooi. Zeer genoten van de kayaktocht ook!
Fuzine was totaal anders, prachtige kamers in hotel bitoraj. Oostenrijks aandoende bebouwing, aan een verlaten zwemmeer geluierd, in het bos gelopen, en s avonds dankzij de supervriendelijke hoteldirecteur beren gevoederd (We hebben er zes gezien, en waren erg onder de indruk)! Een betoverende ervaring.

Vervolgens het toch wel drukke Krk, maar dat hadden jullie al aangegeven, dat toch ook voor ouders met jonge kinderen veel te bieden had, enz door naar de baaien met pijnbomen van eiland Cres en Losinj. Daar ook volop genoten. Op Krk hadden we ook weer een fijn appartement. De laatste dagen bestond uit tochten langs modderbaden, strand, en een boottocht langs baaitjes en eilanden.
Wat een geweldig land.

Leon – Fly Drive Kroatië  Zagreb, Ribnik, Biograd, Brac, Trogir, Nationaal Park Krka

Dag Kroatiëspecialist,
zojuist terug van een geweldige fly-drive reis uit Kroatië. Wat is het land toch mooi, we hebben zoveel moois gezien. In het binnenland van Kroatië, de kust , de prachtige eilanden Brac, Rab en Krk. We dachten dat 3 weken genoeg was, maar we hadden graag nog meer tijd daar door willen brengen. Wat een verschil met de grote reisorganisaties, jullie kennis, en contacten bleek zowel tijdens het boekingsprcoes als bij de reis van veel waarde.
Dank jullie wel voor deze geweldige fly-drive naar Kroatië. We komen zeker weer terug bij jullie!
Frits en Ine

Flydrive Kroatië Zagreb, Istrië, Plitvice, Trogir, Biograd, Krk

Dit jaar boekten wij bij Puur Kroatië een Flydrive naar Kroatië.
Kroatië is prachtig en er is heel veel te zien  en te ontdekken. Werkelijk een prachtige natuur, een schitterende blauwe, heldere Adriatische zee, een verrassend mooi binnenland en prachtige steden. In Kroatië kan men met een auto het land op een comfortabele en makkelijke manier ontdekken. De infrastructuur is uitstekend, vele mooie nieuwe snelwegen zijn de afgelopen jaren aangelegd waardoor men snel en makkelijk van noord naar zuid rijdt. Wij boekten een Fly-Drive, eerst per vliegtuig ong. anderhalf uur naar de luchthaven van Zagreb en van daaruit met de auto verder om het schitterende land Kroatië te ontdekken. Wij hebben een fantastische vakantie gehad en komen volgend jaar weer terug.

Cruisen door Kroatië

Dag  Puur Kroatië, dank jullie wel voor de onvergetelijke cruise die wij geboekt hebben n.a.v. jullie adviezen. De cruise KL1 langs Krk, Rab, Sali, de Kornati eilanden, Losinj en Cres was schitterend!!! De zee zo helder, zo blauw, leuke bemanning op de boot, gezellige mede-passagiers. Honderden foto’s gemaakt van de vele mooie en ook gezellige momenten. Jullie zijn uniek in jullie reisprogramma.
Carla en Joep Buijsman

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Wat onze klanten zeggen…

  • partner-sunnycars-logo
  • ggto_logo_oranje
  • logopng8
  • partner-kroatie-bureau