Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

Autorondreis Secret Croatia

18 dagen vanaf € 1437

 • Inclusief entreebewijs Plitvice
 • Inclusief verschillende activiteiten
Reisvoorstel aanvragen

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie
Beschrijving

18 dagen rol je van de ene verrassing in de andere

Deze reis is geschikt voor reisliefhebbers die veel willen reizen en beleven. Als je zoekt naar een rondreis door Kroatië zul je vaak dezelfde reisprogramma’s zien terugkomen. Natuurlijk is daar niks mis mee!

Maar wij doen het graag net even anders. Niet dezelfde pakketten, niet in dezelfde, vaak te grote, hotels of resorts.

Je gaat veel zien, maar natuurlijk blijft er genoeg tijd over om te relaxen. Zelf heb ik deze reis al veel vaker gemaakt, eerder met kleine groepen Kroatië fans. Omdat de reis veel enthousiasme teweeg bracht, wordt deze nu ook als individuele rondreis aangeboden.

 

Reisroute

Van dag tot dag

 • Dag 1 tot 2 - Karlovac (ca.1332 km vanaf Utrecht)

  Vind je het ook leuk om tijdens jouw rondreis door Kroatië contact te maken met de lokale bevolking? Niet alleen de bekende bezienswaardigheden afvinken en de must do’s van de bucketlijst afstrepen. Maar juist een praatje maken met locals, horen hoe zij dingen ervaren, wat zij belangrijk vinden. Dit eerste adres is de plek waar Wendy altijd haar reis in Kroatië begint. Hou je van rust én een wereld ver weg van onze hectische wereld? Hier kom je volledig tot rust.

 • Dag 2 tot 3 - Plitvice (ca. 100 km)

  Vandaag staat Nationaal Park Plitvice op de planning. Dit prachtige park is het meest tot de verbeelding sprekende park en de alom bekende hotspot van Kroatië. Dat komt door de verschillende grote meren en watervallen, écht schitterend in alle seizoenen.

 • Dag 3 tot 6 - Zadar (ca. 130 km)

  Na een tussenstop bij Plitvice bezoek je Noord Dalmatië. Je kunt deze dagen de indrukwekkende universiteitsstad Zadar bezoeken. Op de mooie pleinen zo ook in de steegjes bevinden zich gezellige terrassen. Vanuit de regio Zadar kun je Nationaal Park Kornati bezoeken of bijvoorbeeld de Zrmanja kloof. Alle tips ontvang je bij de reisbescheiden.

 • Dag 6 tot 8 - Omis (ca. 188 km)

  Aan de Adriatische zee, net onder Split, ligt het oude kustplaatsje Omiš. Het wordt omgeven door enorme hoge bergen. Door het midden van de plaats stroomt de blauw groen gekleurde Cetina rivier. De Cetina kloof en het pittoreske plaatsje zijn meer dan een bezoek waard.

 • Dag 8 tot 11 - eiland Brac (ca. 73 km)

  Net als je het gevoel hebt al heel lang op vakantie te zijn besef dat je nog niet eens op de helft bent.
  Vandaag vertrek je naar eiland Brac. Niet alleen is Brac een schilderachtig eiland met leuke toeristenplaatsjes en prachtige baaien en kiezelstranden. Maar ook de natuur is zo mooi.
  Neem nou de berg Vidovo Gora die als een ware beschermheer je constant in de gaten lijkt te houden. Eiland Brac in de zomer met veel bedrijvigheid, in het voorjaar en najaar een idylle.

 • Dag 11 tot 14 - Solta (ca. 52 km)

  Terug met de ferry naar Split om vervolgens de ferry naar Solta te pakken.
  Mijn nieuwe ontdekte pareltje in de Adria is het kleine eiland Solta. Alle eilanden zijn mooi omgeven door die enorme blauwe zee. Maar Solta is zo bijzonder omdat het nog niet is ontdekt door toeristen.

  Komende dagen, slow toerisme. Niks doen, zwemmen, snorkelen, hangen op het terras. Geef een vervolg aan je relax-break die waarschijnlijk al op eiland Brac begonnen is.

 • Dag 14 tot 15 - Trogir (ca. 48 km)

  Vandaag terug naar het vaste land, naar Trogir. Het pittoreske deel van Trogir is in 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Trogir bestaat uit sfeervolle steegjes, mooie pleinen, boetiekjes, iedere dag markt en heel veel barretjes en restaurants. Op de vele terrassen is het heerlijk zitten en genieten van die zo kenmerkende intieme sfeer die er in Trogir heerst.

 • Dag 15 tot 18 - eiland Krk (ca. 345 km)

  De laatste bestemming is eiland Krk wat middels een brug verbonden is met het vaste land. Enerzijds kun je leuke dagtrips maken naar de naburige eilanden. Anderzijds is er ook genoeg op het eiland te doen. Naast heerlijk zwemmen zijn hier veel mooie plekken te vinden om te snorkelen.

Verblijf & Vervoer

Vervoer

Wil jij graag met de auto naar Kroatië? Hiermee houden we dan ook graag rekening. Deze rondreis begint in het noorden van Kroatië, net over de Sloveense grens. De laatste bestemming is ook weer in het noorden van Kroatië op nog geen uur rijden van de Sloveense grens. Wel zo fijn toch dat je begin en eindpunt niet ver van de Sloveense grens liggen?

Deze reis is natuurlijk ook te boeken door reisliefhebbers die liever eerst de trein of het vliegtuig nemen. We kunnen regelen dat in Zagreb de huurauto bij aankomst voor je klaar staat. Hier vind je de tarieven en voorwaarden.

Verblijf

Dankzij ons concept ‘Kroatië Small & Friendly’ ervaar je kleinschalige accommodaties, weg van de grote vakantieparken en toeristenresorts.

Tijdens jouw reis is de plek waar je een aantal dagen verblijft met zorg geselecteerd. Variërend van authentieke, klassieke vakantieverblijven tot eigentijdse, moderne en trendy adresjes. Allemaal hebben ze iets gemeen: positieve en enthousiaste beoordelingen van (voorgaande) reizigers.

Wil je graag het lookbook ontvangen met een impressie van onze vakantieadresjes? Stuur dan een e-mail met als onderwerp: ‘Look Book vakantieadresjes’ naar info@puurkroatie.nl

Inbegrepen

Inbegrepen

Inclusief

 • Entreebewijs Plitvice
 • Boottrip Kornati incl drankjes en lunch (kleine groep)
 • Raften of Kanotocht over de Cetina rivier
 • Eilandentrip vanaf eiland Krk
 • Glossy magazine over Kroatië (106 pagina’s)
 • Road en Touristmap van Kroatië
 • Boekje met Algemene en Toeristische informatie over Kroatië (90 pagina’s)
 • Opgemaakte bedden, handdoeken

Exclusief

 • Boottickets voor overtocht Brac en Solta v.v.
 • Garantiefonds: 15 EUR per boeking
 • Dossierkosten: 30 EUR per boeking
 • Toeristenbelasting: ongeveer 1.50 EUR p.p.p.d.
 • Waarborgsom: Indien van toepassing wordt dit voor de defintieve boeking vermeld
Data & Prijzen

Aankomstdata

AankomstdatumDuurBeschikbaarheidPrijs p.p. 
mei 202418 dagen Niet beschikbaar€ 1.437,-Neem contact op
juni 202418 dagen Op aanvraag€ 1.492,-Neem contact op
15 juli 202418 dagen Op aanvraag€ 1.692,-Neem contact op
22 juli 202418 dagen Niet beschikbaar€ 1.752,-Neem contact op
29 juli 202418 dagen Niet beschikbaar€ 1.752,-Neem contact op
05 augustus 202418 dagen Niet beschikbaar€ 1.737,-Neem contact op
12 of 19 augustus 202418 dagen Op aanvraag€ 1.682,-Neem contact op
2 of 9 september 202418 dagen Op aanvraag€ 1.492,-Neem contact op

De vermelde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoonsbezetting met minimaal 2 volbetalenden.

Kortingen
0 tot 2 jaar betalen een vast bedrag van € 180 per kind
2 t/m 11 jaar: € 150 korting per kind
12 t/m 16 jaar: € 100 korting per kind
Vanaf 16 jaar: bij 3/4 personen € 100 p.p.

De leeftijd op de dag van aankomst is bepalend voor de korting. De korting geldt slechts indien kinderen/3e-4e persoon op een extra bed of slaapbank bij 2 volbetalende personen in de accommodatie verblijven. Wanneer voor een kind of 3e/4e persoon een eigen kamer wordt gereserveerd, vervalt de korting.

Reiservaringen

Reiservaringen

We hadden eerder een optie op een rondreis Kroatië bij een andere grote bekende reisorganisatie, toen ik de hotellijst zag schrok ik. Allemaal grote hotels, weinig uniek en dus wat veel andere reisbureaus ook aanbieden, veel van hetzelfde.

Mijn man kreeg een tip van zijn tennisvriend, die ging al enkele jaren met Puur Kroatië op pad. Dus nam ik contact met hen op en hebben we deze reis gedaan. De rondreis in dit gedeelte van Kroatië is genieten! Wat een mooie kustlijn en wat een mooi binnenland. Nooit geweten dat Kroatië zo mooi is.

Bijzonder ook dat we met zoveel gastvrijheid en aandacht werden ontvangen toen we de voucher van Puur Kroatië lieten zien. Iedereen kent blijkbaar Wendy, die dus, wat we later vernemen, ambassadeur voor het land is. Wel jammer dat de reizen snel volgeboekt zijn. Misschien vanwege het kleinschalige? Dus misschien handig om meer hotelletjes en appartementen te hebben.

Familie de Jongh – juli 2023

Familie de Jongh

Enthousiast geworden door de website namen we contact op. Volgende werkdag een reactie en vervolgens belde Wendy zelf om nog wat verder door te vragen zodat ze goed beeld had van wat wij wilden om hier vervolgens een passend aanbod voor te doen.
Door goed te luisteren en door te vragen, de kennis van het land en het unieke aanbod van accommodaties kregen wij een reis die goed bij ons past en zijn we erg enthousiast geworden over Kroatië als vakantieland!

Zowel voor, tijdens als na boekproces was bereikbaarheid en reactie op mails heel snel. Zelfs tijdens de reis werd geïnformeerd of alles goed verliep en ook na thuiskomst ontvingen we een mail.
Normaal gesproken boeken wij alles zelf, maar door persoonlijke en enthousiaste betrokkenheid van Wendy EN haar team was dit wel een heel positieve ervaring.
Wie een reis naar Kroatië overweegt, kan met zeer gerust hart in zee gaan met Puur Kroatië!

Jojanneke

We hebben al meerdere keren genoten van een rondreis in Kroatië. Ook een keer het olijvenplukweekend in oktober geboekt bij Puur Kroatië. Altijd prima persoonlijke service en perfecte reissuggesties. Veel leuke en verrassende locaties waar je zelf niet snel terecht zou komen of die je überhaupt kunt vinden. Echt de moeite waard. 1 nadeel, je moet er wel op tijd bij zijn. Kleine accommodaties en dus sneller vol!

Bas en Lia
 • Entreebewijzen Plitvice
 • Boottrip incl drankjes en lunch naar Nat.Park Kornati ( kleine groep)
 • Kanotocht Zrmanja rivier
 • Kayak of raften op de Cetina rivier
 • Kleinschalige accommodaties
 • Rustig reistempo
vanaf € 1437 per persoon
Ik wil graag een optie
Stel je vraag over deze reis
Aangesloten bij
 • Deel deze reis