Het andere Kroatië
Reisconcepten door experts
Weg van de massa
Handpicked vakantieadresjes
Aangesloten bij
9.5/10 beoordeling op Reisorakel
Contact

18 dagen Slow Travel in Kroatië

18 dagen vanaf € 1098

 • Inclusief entreebewijs Plitvice
Reisvoorstel aanvragen

Met Puur Kroatië ben je in 1x klaar voor je vakantie

Meer informatie
Beschrijving

18 dagen Slow Travel in Kroatië

Slow Travel gaat over de beleving van de reis. Om dit te doen neem je afstand van zoals we meestal reizen. Dus stop met zoveel mogelijk in je vakantieperiode proppen, stop met snel weer terug naar huis rijden. Oh ja, en als je weer thuis bent laat je leven niet beheersen door die overvolle agenda.

Tijdens deze 18 daagse Slow Travel reis in Kroatië bezoek je 4 bestemmingen. Je begint bij Plitvice, daarna door naar eiland Brac, dan 5 nachten in de regio Sibenik/Zadar om tenslotte op eiland Krk te eindigen.

Inclusief Nationaal Park Plitvice

In deze reis is ook een tussenstop opgenomen nabij de watervallen van Plitvice. Met 1 overnachting heb je de kans om het park op de meer rustige momenten te bezoeken. Wij hebben voor de betere tijdslots de kaarten al voor je geregeld.

Reisroute

Van dag tot dag

 • Dag 1 tot 3 - Plitvice (ca. 1403 km)

  Deze rondreis begint in de buurt van Plitvice. Een bezoek aan Nationaal Park Plitvice mag natuurlijk niet ontbreken. Misschien heb je al gehoord of gelezen dat Plitvice beroemd is vanwege de prachtige blauwe meren en indrukwekkende watervallen. Daarom krijg je de entreebewijzen voor ingang 1 cadeau.

 • Dag 3 tot 8 - Brac (ca. 325 km)

  Vandaag vertrek je naar eiland Brac. Niet alleen is Brac een schilderachtig eiland met leuke toeristenplaatsjes en prachtige baaien en kiezelstranden. Maar ook de natuur is zo mooi.
  Neem nou de berg Vidovo Gora die als een ware beschermheer je constant in de gaten lijkt te houden. Eiland Brac in de zomer met veel bedrijvigheid, in het voorjaar en najaar een idylle.

 • Dag 8 tot 13 - regio Zadar (ca. 241 km)

  Terug naar het noorden van Dalmatië. Je kunt deze dagen de indrukwekkende universiteitsstad Zadar bezoeken. Op de mooie pleinen zo ook in de steegjes bevinden zich gezellige terrassen. Vanuit de regio Zadar kun je Nationaal Park Kornati bezoeken of bijvoorbeeld de Zrmanja kloof. Alle tips ontvang je bij de reisbescheiden.

 • Dag 13 tot 18 - eiland Krk (ca. 272 km)

  De laatste stop is op eiland Krk, ook wel het ‘Gouden eiland’ genoemd en niet onterecht. Stel je eens voor, het zachte geruis van de pijnbomen. Een vogel ver weg. Haal nu diep adem. Geniet van de heerlijke zeelucht, gecombineerd met zoete bloemengeuren. En als je dan je ogen weer geopend hebt en gewend bent aan de felle zon, verbaas je dan over het eindeloze uitzicht over zee. je kunt hier geweldig snorkelen, duiken en leuke uitstapjes maken.

Verblijf & Vervoer

Vervoer

Wil jij graag met de auto naar Kroatië? Hiermee houden we dan ook graag rekening. Deze rondreis begint in de buurt van Plitvice. De laatste bestemming is in het noorden van Kroatië zodat je zo weer in Slovenië bent om je terugreis verder te vervolgen.

Deze reis is natuurlijk ook te boeken door reisliefhebbers die liever eerst de trein of het vliegtuig nemen. In de stad Zagreb kunnen we regelen dat de huurauto bij aankomst voor je klaar staat. Hier vind je de tarieven en voorwaarden.

Verblijf

Dankzij ons concept ‘Kroatië Small & Friendly’ ervaar je kleinschalige accommodaties, weg van de grote vakantieparken en toeristenresorts.

Tijdens jouw reis is de plek waar je een aantal dagen verblijft met zorg geselecteerd. Variërend van authentieke, klassieke vakantieverblijven tot eigentijdse, moderne en trendy adresjes. Allemaal hebben ze iets gemeen: positieve en enthousiaste beoordelingen van (voorgaande) reizigers.

Wil je graag het lookbook ontvangen met een impressie van onze vakantieadresjes? Stuur dan een e-mail met als onderwerp: ‘Look Book vakantieadresjes’ naar info@puurkroatie.nl

Inbegrepen

Inbegrepen

Inclusief

 • Entreebewijs Plitvice
 • Glossy magazine over Kroatië (106 pagina’s)
 • Road en Touristmap van Kroatië
 • Boekje met Algemene en Toeristische informatie over Kroatië (90 pagina’s)
 • Opgemaakte bedden, handdoeken

Exclusief

 • boottickets voor de carferry Split-Brac v.v.
 • Garantiefonds: 15 EUR per boeking
 • Dossierkosten: 30 EUR per boeking
 • Toeristenbelasting: Ongeveer 1.50 EUR p.p.p.d.
 • Waarborgsom: Indien van toepassing wordt dit voor de defintieve boeking vermeld
Data & Prijzen

Aankomstdata

AankomstdatumDuurBeschikbaarheidPrijs p.p. 
26 mei 202418 dagen Op aanvraag€ 1.098,-Neem contact op
16, 23 of 30 juni 202418 dagen Op aanvraag€ 1.197,-Neem contact op
10 juli 202418 dagen Op aanvraag€ 1.307,-Neem contact op
17 juli 202418 dagen Op aanvraag€ 1.328,-Neem contact op
29 juli 202418 dagen Beschikbaar€ 1.340,-Boek deze reis
05 augustus 202418 dagen Beschikbaar€ 1.340,-Boek deze reis
12 of 19 augustus 202418 dagen Op aanvraag€ 1.109,-Neem contact op
2 of 9 september 202418 dagen Niet beschikbaar€ 1.127,-Neem contact op

De vermelde prijzen zijn gebaseerd op een 2-persoonsbezetting met minimaal 2 volbetalenden.

Kortingen
0 tot 2 jaar betalen een vast bedrag van € 180 per kind
2 t/m 11 jaar: € 150 korting per kind
12 t/m 16 jaar: € 100 korting per kind
Vanaf 16 jaar: bij 3/4 personen € 100 p.p.

De leeftijd op de dag van aankomst is bepalend voor de korting. De korting geldt slechts indien kinderen/3e-4e persoon op een extra bed of slaapbank bij 2 volbetalende personen in de accommodatie verblijven. Wanneer voor een kind of 3e/4e persoon een eigen kamer wordt gereserveerd, vervalt de korting.

Reiservaringen

Reiservaringen

We bezochten in bijna 3 weken 5 bestemmingen. 2 in het noorden, 2 meer in het zuiden en 1 eindigend op eiland Krk. We hebben hierbij ons volledig overgegeven aan de eigenaar van Puur Kroatië. We hadden al veel goede dingen over Puur Kroatië gehoord en dus gaven we hen alle vertrouwen en regelde zij onze hele vakantie naar Kroatië.

Rustig reistempo
In korte tijd alles willen zien is een valkuil. Door te snel te gaan, ervaar je het land minder. Gelukkig is dit nu precies wat Puur Kroatië goed doet, rustige reistempo’s. Al wandelend en fietsend hebben we de vrijheid en ontspanning van slow travel in Kroatië ontdekt.

Veel bij en met locals
De reisprogramma’s, de activiteiten, het uit eten. Daar waar de locals zijn, daar waar de locals met je op pad gaan, daar waar de locals voor je koken. Voor ons een formule met een gouden randje. Ik hoorde dat Wendy, eigenaar, volgend jaar zelf reizen gaat begeleiden en ze je meeneemt naar haar Kroatië. Laat Wendy jouw activiteiten regelen via Matia of Valentino. Toch een hele andere beleving dan wanneer je het via grotere organisaties boekt.

Punt van aandacht

We zijn zeer tevreden over Puur Kroatië, een 9+. De service, vriendelijkheid, aandacht, mooie bestemmingen, fijne slaapplekken. Toch hebben we 1 ding wat aandacht verdient. Het duurde 9 dagen voor de reis helemaal geboekt was. Ik had liever sneller, binnen 2 dagen geweten dat het allemaal rond was. Dat ze de vraag niet aankunnen en al snel vol geboekt zijn is iets waar ze hopelijk wat aan kunnen gaan doen. Wij wilden na onze wintersport eind februari de zomervakantie regelen, vind ik vroeg genoeg. Toen was het meeste al vol.

Chris, augustus 2020

Chris

In deze drukke maatschappij is het de moeite waard om je vakantie aan te passen en weer contact te maken met de wereld in je eigen tempo. Reizen met de trein, wat langer op 1 plek blijven, niet je hele vakantie vol plempen met we moeten dit, we moeten dat. Laat je niet gek maken door alle reisapps. Laat het los, laat het je overkomen, en laat je inspireren door iemand die heel veel van het land weet waar je naar toe op vakantie wilt.

Wij kozen voor Kroatië en kwamen bij toeval bij Puur Kroatië uit. Na wat email over en weer verliepen alle telefonische contactmomenten met Wendy. Zij weet ook alles van Kroatië, van kleinschalig verblijven, waar je moet zijn, wat je kan missen en hoe het op veel bestemmingen in Kroatië is, vaak tot in detail. We begonnen bij Plitvice en reisden daarna door naar 3 verschillende bestemmingen waar we op iedere bestemming 5 dagen verbleven. Het is leuk dat je slow travel kan toepassen ook al heb je maar 2 of 3 weken vakantie. We hebben veel aan de tips van Puur Kroatië gehad.

Julia, augustus 2023

Julia
 • Kleinschalige accommodaties
 • Rustig reistempo
 • Inclusief entreebewijzen Plitvice
vanaf € 1098 per persoon
Ik wil graag een optie
Stel je vraag over deze reis
Aangesloten bij
 • Deel deze reis