In ruim 2 uur naar Kroatië. Daar aangekomen, bijzondere plekjes bezoeken en je eigen ritme bepalen. Dat zijn enkele voordelen van een auto huren op je vakantiebestemming.
Een auto huren kan voor de gehele vakantie, maar ook voor een paar dagen. Handig als je een paar dagen het mooie binnenland wilt bezoeken en de rest van je vakantie wilt zonnen op één van de vele strandjes aan de kust of op de eilanden . Een auto huren vooraf is handig als het voor je gehele verblijf is. Dan stap je zo vanuit het vliegtuig de huurauto in naar jouw vakantieadres.
Waar moet ik op letten?

1. Lees de voorwaarden goed door

Het is van belang dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden van de autohuur. Hierdoor weet je wat wel en niet verzekerd is en kom je niet ineens voor verrassingen te staan. Ik werk zelf al jaren met veel plezier samen met Sunny Cars, uitstekende auto’s, prima service, en zij bieden altijd een all-inn pakket aan. Alles is inbegrepen in het huurbedrag. Zo sta je nooit voor verrassingen.

2. Creditcard

Een auto huur je met een geldige creditcard. Deze wordt gebruikt als borgstelling en hoort op de naam van de bestuurder te staan. NB! Prepaid creditcards worden niet meer geaccepteerd.

3. Vergeet je rijbewijs niet!

Lijkt overbodig, maar overkomt veel mensen; het vergeten van je rijbewijs. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat denk je vaak alleen aan je paspoort/ ID-kaart, e-tickets en vouchers. Maar een auto kun je niet besturen zonder rijbewijs.

4. Kijk de auto goed na op schade

Voordat je de auto instapt om weg te rijden naar je bestemming, is het verstandig om de auto te controleren op eventuele schade. Geef het duidelijk aan bij de autoverhuurder en zorg ervoor dat het op papier komt te staan. Maak eventueel met je mobiel foto’s.

5. Kies de auto die geschikt is voor jouw reis

Ga je veel kilometers maken door de bergen of ga je korte stukjes rijden? Bekijk goed wat voor autotype past bij jouw vakantie. Hoeveel mensen reizen er mee? Misschien is een kleiner type auto niet groot genoeg. Let ook goed op hoeveel bagage + kinderen je bij je hebt. Terwijl ik in Zagreb op mijn doorvlucht wachtte naar Split kreeg ik mee hoe een gezin met 2 koffers en 1 kind maar net in een citroen C1 ging.

Laat een bericht achter