Ga jij met het vliegtuig naar Kroatië? Dan is de kans is groot dat je een paar uur op het vliegveld moet doorbrengen. Ik geef je een paar tips om deze tijd zo aangenaam mogelijk door te komen.

Zorg voor bagage die anders is en opvalt

Heb jij weleens om je heen gekeken op het vliegveld? Heel veel mensen met koffers en tassen. Heb je naast handbagage ook ruimbagage dan is het handig als jouw tas of koffer opvalt op de lopende band. Wat je zou kunnen doen is een opvallende bagageriem erom heen vastmaken, wat opvallende stickers op je koffer (je krijgt er van mij een paar gratis bij je reisbescheiden)of  kleurrijke touwtjes/strikjes vastbinden….wees uniek!

Zorg voor iets te drinken

Flesjes drinken mogen niet door de security check,  ik neem dan ook altijd een leeg flesje mee en dit is toegestaan! Zorg dus dat je een leeg waterflesje in je tas hebt. Na de security check kun je deze vullen bij de toiletten. Op Schiphol heb je ook speciale fonteintjes om je flesje te vullen.

Sharing is caring

Alhoewel je het op een korte vlucht vaak wel red zoek ik toch altijd meteen op de luchthaven naar een stopcontact, deze vind je tegenwoordig op de meeste luchthavens wel.  Op deze manier kun je voordat je aan boord gaat nog snel even je mobiel, tablet of laptop opladen.

Mochten stopcontacten bezet of schaars zijn dan kan een verdeelstekker een uitkomst zijn, zo kun je meerdere apparaten aansluiten of delen met andere reizigers en maak je direct leuk contact. Ook een goede tip wanneer je in een kleine accommodatie logeert.

Welke rij kies ik?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen onbewust de rechter rij kiezen, omdat de meeste mensen rechtshandig zijn. Probeer eens de linker rij en wie weet ben jij wel eerder aan de beurt dan je buurman- of vrouw!

Goed voorbereid

Het is handig om een plattegrond van je bestemming via Google Maps offline op te slaan op je telefoon. Zo kun je tijdens je vakantie in ieder geval niet verdwalen. Let op: het downloaden van een map kost redelijk wat data, dus doe dit op de wifi van het vliegveld of in je accommodatie.

Je vakantie is begonnen, dus geen haast!

Het valt mij altijd weer op dat zodra de gate open  gaat de meeste mensen opstaan en in rijen aansluiten om vervolgens een half uur in de rij te staan. Je hebt een vaste stoel in het vliegtuig, dus vanwaar  toch die haast? Gebruik die tijd om nog even bij je gate te wachten, blijf lekker zitten. Het vliegtuig vertrekt niet zonder jou zolang je  maar op tijd bent.

Laat een bericht achter