­Mijn jaarlijkse vakanties naar Kroatië die ik als kind samen met mijn ouders maakte kan ik mij nog zo voor de geest halen. Zo herinner ik mij dat prachtige oud landhuis in Bribir in het wijndal met restaurant en een enorme tuin eromheen met daarin een oude plataan waar lange tafels stonden waar we met zn allen aan aten… we logeerden altijd bij de Kroaten thuis, Kroaten die thuis enkele kamers verhuurden of een paar appartementen.

Toen ik ouder werd en in de reiswereld ging werken werd deze interesse alleen maar groter naar kleinschalige vakantieverblijven. Het geeft zoveel voldoening om juist dat ene speciale vakantieadresje te vinden, gerund door de familie zelf. Ik bleef in het bijzonder een zwak houden voor Kroatië. Mijn vrienden verklaren mij regelmatig voor gek over de hoeveelheid tijd die ik steek in het zoeken naar dat ene leuke vakantieadresje die meestal niet terug te vinden is bij booking.com of op andere web platforms.

Nadat ik in 1991in Kroatië de onafhankelijkheidsoorlog had meegemaakt, meegeholpen heb met humanitaire hulp, gekozen werd tot ambassadeur voor Kroatië en de juiste mensen op mijn pad kwamen, wist ik het zeker, ik laat Kroatië zien zoals het bedoelt is. Mijn goede vriend Ivan fluisterde mij toe “Keep it secret, only tell it to your good friends!” hij wist precies wat ik bedoelde en waar ik naar op zoek was.

Puur Kroatië staat voor: authentieke, kleinschalige, unieke en bijzondere adressen om te overnachten. Bijzondere plekjes die ik krijg aangeboden door de ‘locals’ die je eigenlijk voor jezelf wilt houden, omdat je niet wilt dat iedereen hier naartoe gaat. Maar die je graag deelt met de mensen die ook kunnen genieten van de kleine dingen in het leven.

Ik help je bij het vinden van dat bijzondere adresje die ik zelf eerder bezocht. Helaas zijn kleine adresjes snel volgeboekt, iets waar ik weleens van wakker lig, omdat het soms gebeurt zo ver voor het seizoen. Een hotel met 280 kamers, een vakantiecomplex met 370 appartementen, tsja dan heb je vaak lang beschikbaarheid. Bij mij betreft het vaak niet meer dan 10 -20 kamers of enkele appartementen die ik aanbied.

Maar ik heb goed nieuws! Ondanks dat het allemaal lekker klein en fijn blijft is het aanbod nog groeiende. Mocht jij voor mij een goede tip hebben, laat het me weten: info@puurkroatie.nl. Van je vakantievrienden moet je het tenslotte hebben!

Laat een bericht achter