Zrmanja is een typische karst rivier in het noorden van Dalmatië. De rivier is niet erg lang, namelijk 64 km. Ze is kristalhelder en kronkelt zich doorheen een 200 meter diepe canyon. Het is één van de mooiste en helderste rivieren in Europa. Doorheen de jaren heeft de rivier zich geërodeerd doorheen een kalkhoudende basis waardoor prachtige ravijnen ontstaan zijn. Het is het prachtige decor waar deze kanotocht plaats vindt.

Men geniet niet enkel van het leuke avontuur maar ook van de omgeving. De kanotocht start in Kaštela Žegarski. Er wordt ongeveer 15 km afgelegd. Het eerste gedeelte van de rivier is erg rustig zodat de kanoërs kunnen oefenen en vertrouwd geraken met de basistechnieken. Stilaan verandert de omgeving en komt men terecht in de canyon en het hooggebergte. De rivier vertoont hier verschillende watervallen die getrotseerd dienen te worden. De groep wordt steeds vergezeld door verschillende gidsen die de tocht begeleiden en de mensen helpen de watervalletjes goed te passeren.

In de helft van de tocht draait men de rivier Krupa op. Dit is de grootste zijarm van de Zrmanja. Krupa is een kort riviertje met maar liefst 19 watervallen. Deze watervallen behoren tot de mooiste van Kroatië. Bij één van deze watervallen wordt ’s middags halt gehouden, na een korte tracking. Hier kan gegeten en gezwommen worden

Deze kanotocht is een avontuur voor jong en oud, voor iedereen die houdt van natuur en avontuur.

Showing 2 comments

Laat een bericht achter