Vind jij het lastig om je koffer goed ingepakt te krijgen? Bekijk dan eens deze video om je koffer efficiënt in te pakken. En je zult zien: aan het einde van de rit kan ook jij inpakken als een professional. In mijn leven heb ik al heel wat koffers ingepakt. Er zijn talloze artikelen en boeken over het inpakken van koffers geschreven en er bestaan verschillende beproefde methodes. Van elke methode zal ik in de tijd wel iets opgepikt hebben, maar uiteindelijk heb ik de verschillende ‘scholen’ met elkaar gemixt en een eigen stijl ontwikkeld die voor mij efficiënt is. En zo zal het jullie ongetwijfeld ook vergaan zijn. Dit is in ieder geval mijn aanpak:

1.Spullen apart zetten
In de weken/dagen voor vertrek leg ik de dingen die mee moeten maar die ik in het dagelijks leven niet gebruik alvast bij elkaar. Cadeautjes, zonnebrandcrème… Het zijn dingen die ik speciaal voor de reis koop en in het dagelijks leven niet gebruikt. Deze dingen leg ik alvast apart.

2. Goede schoenen zijn belangrijk
Schoenen zijn lastig om mee te nemen, maar ik zal er nooit te weinig van meenemen. Om representatief voor de dag te komen vind ik het belangrijk dat ik een paar hoge hakken bij me heb waarin ik me bij elke zakelijke gelegenheid kan vertonen. Voor overdag neem ik meerdere paren mee. Ze moeten goed bij mijn outfits passen en ik moet er vooral goed op kunnen lopen! In de schoenen stop ik de papieren proppen. Zo blijven ze in vorm. De schoenen schuif ik in schoenzakjes zodat ze mijn kleding niet bevuilen. De schoenzakjes met inhoud gaan op de bodem van de koffer. Verwacht ik dat ik tijdens mijn verblijf laarzen nodig zal hebben, dan trek ik die tijdens de reis aan zodat ze geen ruimte in de koffer innemen.

3. Voldoende ondergoed en kousen
Het is heel vervelend als je eenmaal op de bestemming aangekomen voor zo iets ongezelligs als underwear moet gaan shoppen. Ik zorg er altijd voor dat ik er voldoende van bij me heb. Ook gaat altijd tenminste één bikini mee (je weet maar nooit!). Met deze artikelen vul ik de ruimtes tussen de verschillende schoenzakken op. Het bespaart ruimte en de schoenen blijven op hun plaats.

4. Broeken
In ieder geval gaat er steevast een spijkerbroek mee. Omdat deze nogal veel weegt, pak ik die als eerste kledingstuk in. Daarna volgen de overige broeken die ik met zorg opvouw om te voorkomen dat ze al te gekreukt aankomen.

5. Topjes, truitjes, vestjes
Na de broeken komen de topjes, truitjes en vestjes die ik meestal maar één keer dubbel vouw om zoveel mogelijk kreukels te voorkomen. De stapeltjes gaan netjes op de broeken.

6. Jurken en rokken
Jurken en rokken kunnen onaangenaam kreuken. Ik hang ze bij elkaar en pak ze pas op het allerlaatste moment in. Ik sla ze één keer dubbel en drapeer ze zo netjes mogelijk op de overige spullen in de koffer.

7. Haaraccecoires en sieraden
Haaraccecoires en sieraden stop ik tussen de topjes en truitjes zodat de omgeving ‘zacht’ is en de kans op kapot gaan zo gering mogelijk.

8. Telefoonopladers en dergelijke
Elektronische apparatuur die niet al te kwetsbaar is (opladers voor de telefoon, opladers voor de batterijen van het fototoestel, computermuis en computerkabels) pak ik in de ruimtes die vaak tegen de wanden van de koffer ontstaan. De wanden van de koffer zijn hard en zullen deze artikelen beschermen. Ook de meer kwetsbare spulletjes willen daar nog wel eens een plekje vinden.

9. Toiletspullen
Omdat toiletspullen tot het allerlaatste moment gebruikt worden, pak ik die als laatste in. De dag voor vertrek groepeer ik de dingen die ik mee wil nemen wel alvast in de badkamer. Dit is tevens een soort ‘check’. Bemerk ik dat ik s’ avonds voor het slapen gaan of de volgende ochtend nog dingen gebruik die nog niet bij het ‘meeneemgroepje’ staan, dan betekent dat ik die vergeten was en zet ik ze er alsnog bij.

Omdat de regels voor vloeistoffen (lees vooral: toiletspullen) op de vliegvelden erg zijn aangescherpt, pak ik alle crèmes en andere toiletartikelen steevast in de koffer in. Alleen de dingen die ik tijdens de vlucht echt nodig zal hebben (een lipbalsem, een hydraterende crème, een lippenstift) neem ik in mijn handbagage mee. De toiletartikelen pak zorgvuldig in om lekken te voorkomen.

10. Handbagage
In de handbagage (een schoudertas) gaan steevast een boek voor de reis, mobiele telefoon, notitieblok/agenda, fototoestel, de weinige toiletartikelen die ik nodig denk te hebben (meestal al in het vereiste plastic zakje). De belangrijke dingen (reispapieren, paspoort, sleutels, portemonnee, eventueel medicijnen) gaan of zitten al in de handtas die ik dagelijks gebruik. Staat de vliegmaatschappij niet toe dat ik een reistas én een handtas meeneem, dan plaats ik de handtas als het even kan in de reistas.

Laat een bericht achter