Biševo staat in heel Kroatië bekend om de blauwe grot (Modra špilja). Bijzonder aan de grot, waar je in kunt varen, is het moment tussen 11 en 12 uur, wanneer het zonlicht door een opening onder water naar binnen schijnt.
Ongewone kleureffecten ontstaan in het heldere blauwe en turqoise water en reflecteren op opmerkelijke wijze in de grot. Hier op deze schitterende plek kun je ook zwemmen en snorkelen. Een bezoek op het juiste moment is een hele ervaring, maar helaas….zomers is de grot zo’n publiekstrekker dat er weinig of maar kort van dit bijzondere natuurverschijnsel te genieten valt.

Tips voor diegene die willen zeilen in Kroatië, Biševo kent een klein haventje, wat in het hoogseizoen vaak vol ligt. Je kunt in de baai direct nabij het haventje prima voor anker gaan en het eiland bezoeken met je dinghy. Voor een bezoek aan de grot kun je met je zeilboot direct tot de ingang van de grot varen, echter de diepte daar maakt het onmogelijk te ankeren. Tegen een kleine vergoeding kun je de grot met je dinghy invaren.

Biševo ligt in de Adriatische zee op de volgende coördinaten: Latitude 42.981 Longitude 16.020

 

 

Laat een bericht achter