De weg naar boven is steil en tegen de heuvel staan huizen onregelmatig verspreid. Boven aangekomen word ik verrast met een spectaculair uitzicht op de vallei van rivier Mirna. In de Motovuner-bossen, krijg ik te horen, is een bijzondere Istrische specialiteit te vinden: de witte truffel. Deze waardevolle delicatesse wordt veelvuldig verwerkt in lokale gerechten en in het centrum van Motovun zijn winkeltjes te vinden waar je deze Istrische specialiteit kan kopen.

Na een dag vol natuur en cultuur, werd het vanavond tijd om kennis te maken met de locale keuken. Ik dacht dat ik wel wat wist van Kroatisch eten, maar de keuken in Istrië is toch echt weer een verhaal apart. Veel Italiaanse invloeden. Mmmm…maar die truffels, daar zijn echt geen woorden voor! Het schijnt dus dat ik niet naar huis mag zonder de befaamde truffel uit Istrië te proeven, ‘de witte én de zwarte’ verwerkt in heerlijke lokale gerechten. De kunst van het leven, dat bedrijven ze hier zeker. En ik ga dat allemaal eens op z’n Istriaans ontdekken!

Laat een bericht achter