Kroatië heeft een enorme kustlijn met enkele van de mooiste en schoonste stranden ter wereld. Ik geef je hier enkele pareltjes van stranden die vooral geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Let wel! #Kroatië is inmiddels weer (her)ontdekt, dus in de maanden Juli en augustus kan het er behoorlijk druk zijn.

  1. Veli Žal, Lošinj

Op het prachtige eiland Lošinj, ca. vier uur per boot van Rijeka, of TIP, neem de boot vanaf Valbiska op Krk, rij over het mooie eiland Cres, en vervolgens rij je middels een klein bruggetje zo eiland Losinj op. Hier ligt het mooie zandstrand Veli Žal. Dit strand wordt door heel wat bezoekers het mooiste van Kroatië genoemd. Naast het kristalheldere water vind je er meerdere restaurants en activiteiten voor groot en klein.

  1. Sakarun, Dugi Otok

Dugi Otok is één van de grootste eilanden in de Adriatische Zee. In het noorden ervan ligt het mooie strand Saharun, makkelijk te bereiken met de auto of met de veerboot vanaf Zadar. Het langzaam aflopende witte zandstrand met helderblauw water is perfect voor de allerkleintjes. Op dit eiland hebben we prima appartementen, helaas zijn deze alleen boekbaar voor 1 week ( alleen in het hoogseizoen!)

  1. Slanica, Murter

Het idyllische langzaam aflopende zandstrand Slanica op het eiland Murter bereik je makkelijk met de auto via de brugverbinding met het vasteland. Verkies je het vliegtuig, dan kun je kiezen voor Split of Zadar. Hier vind je goede faciliteiten en activiteiten voor het hele gezin. Ik was er in juni toen al wel behoorlijk druk, de baai is namelijk niet zo heel groot! 

  1. Soline, Hvar

Op het populaire eiland Hvar vind je heel wat stranden. Het meest kindvriendelijke is wellicht Soline in het plaatsje Vrboska in het noorden van het eiland. Hier vind je langzaam aflopende stranden en kristalhelder water, restaurants en een beperkt aantal sportfaciliteiten.

  1. Vučine, Pelješac

In de baai van Žuljana op het schiereiland Pelješac ligt het mooie kiezelstrand Vučine. Hier hebben niet alleen gezinnen met kinderen het naar hun zin, ook duikers vinden er vanwege de talrijke onderwatergrotten iets van hun gading.

Laat een bericht achter