De laatste jaren  hebben wij veelal via internet geboekt. Via internet is toch goedkoper, handiger, sneller en net zo betrouwbaar? Maar na enkele jaren ( 7 x te maken gehad met overboeking, klachtenafhandeling die te wensen over liet, merk ik dat ik toch weer meer een reisspecialist op zoek. Misschien is booking.com of airbnb goedkoper? Misschien ja. Soms. Als je de weg weet, als je veel tijd hebt om alle sites te raadplegen kan je voordeel halen. 3 jaar geleden bespaarden wij 120 EUR per persoon voor een week Corfu door geen pakket te boeken, maar te profiteren van een spotgoedkope vlucht met Ryan Air. Het appartement reserveerden we direct bij booking.com.

Maar ik ben er inmiddels ook achter dat het niet altijd per definitie goedkoper is. Vorig jaar kwam mijn broer bedrogen uit toen hij erachter kwam dat het systeem van booking.com continue prijzen laat fluctueren op basis van kliks en views, hij verbleef in een hotel wat 140,00 per nacht duurder was ( zelfde type kamer, zelfde aantal personen, zelfde verblijfsduur) als zijn vrienden die het hotel bij een reisbureau hadden geboekt.

Sinds dat moment laat ik weer vaker mijn reizen ook weer regelen door een reisprofessional. Fijne van Puur kroatië is, jij geeft jouw budget op en zij zoeken daar, samen met jouw wensen, iets passends bij. Deze manier van werken kende ik nog niet echt. Maar nu ik hier zo mee heb kennis gemaakt vind ik dit wel een erg prettige manier van werken.

Je leest de laatste tijd ook vaker over prijsstellingen in de internet reisbranche, zie dit artikel eerder in het Dagblad van het Noorden.  –  Hans Boswijk –  15-30 juli 2019

Comments
  • Wendy
    Beantwoorden

    Beste Hans,
    meer reisspecialisten zoals wij hanteren deze werkwijze. We hebben gemerkt dat hier meer vraag naar is en wel om de rerden die je hier aangeeft. We vonden het leuk om voor jullie aan de slag te mogen gaan.We hopen jullie weer te mogen begroeten op andere leuke vakantieadresjes in Kroatië, Slovenië of Bosnië.
    Hartelijke groet, Wendy

Laat een bericht achter