Nou lieve mensen van Puur Kroatië. Jullie moesten van  Buitenlandse Zaken onze reis annuleren maar wij wilden toch gaan. Dankzij mijn echtgenoot die wat meer thuis is in de wereld van overheden, politiek, corona en zo zijn we nu dus toch in Kroatië. En wat is het hier heerlijk. Zo relaxed, zo fijn rustig.

We denken aan al die reizigers die omgekeerd zijn of het land hebben verlaten. In onze optiek een grote blunder van BZ met veel gevolgen. Sterkte voor al mensen die zich zo verheugd hadden op een vakantie. We hebben hier al heel wat Nederlanders gesproken die ook zijn gebleven nu reizen in Kroatie gewoon veilig is en nog steeds kan.

Hier ook gesprek van de dag. Gasten die blijven, best veel eigelijk, vrijwel niemand wil terug, alleen de mensen die pakketreis TUI hebben geboekt, we hoorden dat die teruggehaald zijn naar Nederland. Tegelijkertijd komen nog steeds Nederlanders aan. Je merkt het wel de mensen die zich niet laten leiden door angst of media. En dat de mensen die blijven of nog komen zich laat leiden door feiten en gezond verstand, slim! We merken wel dat kroatie toch niet zo belangrijk is  voor Nederland als Frankrijk, Spanje of zo. Het hele land op oranje? heel vreemd hoor

Nou wij zitten hier tussen Nederlanders die net zoals wij zijn gegaan of die er al waren. En tussen Duitsers, Oostenrijkers, Belgen, Italianen, die snappen er helemaal niks van. Het is prima hier en zolang het zo blijft en iedereen welkom is in Kroatië. BZ geeft nog steeds geen openheid van zaken, ze geven geen inzage in al die parameters, lekker transparant dus, jammer voor iedereen die nog moet gaan. Wordt tijd dat er een verzoek wordt gedaan voor een WOB. Ik denk terug aan mijn collega met de toeslagenaffaire en ook aan al die persco’s met van Dissel, de Jong en Rutte. Tsja politiek?? En dan bekruipt mij een onaangenaam gevoel.  Maar goed in nederland is het volgens hen prima vakantie vieren, veiliger dan in kroatie aan onze kusten en in onze steden en op  drukke vakantireparken en campings want dat zag ik op mijn ipad voorbij komen. Tsja

Zoveel reizigers gedupeerd, maar ook jullie Puur Kroatië. We bewonderen jullie betrokkenheid, jullie meedenken, hulp. Het zou vreselijk zijn als jullie dit niet overleven. Goede advocaat zoeken. Want dat ook jullie enorm worden benadeeld is wel duidelijk. Hopelijk zijn al jullie reizigers net zo lief voor jullie als jullie tegen ons. Want als 1 bedrijf het verdient om deze mooie reizen en leuke plekken in kroatié verder te kunnen delen met vakantieliefhebbers dan zijn jullie het wel. Zet m op in Nederland maak er het beste van. En aan alle gedupeerden heel veel sterkte vanuit een veilig en zonnig Kroatië

Es en de family

Showing 3 comments
 • Jelle
  Beantwoorden

  Wij zijn ook gegaan. Reden dat Kroatie gewoon toegankelijk is voor alle burgers van de EU. En ook onze ervaring, we zijn verzekerd, het is er veiliger dan in Nederland, de cijfers in juiste perspectieven bekeken zijn niet uitzonderlijk, wat RIVM of Buza beweert is 1 grote leugen. We zijn gewoon woensdag naar Kroatië gevlogen. En ik kan ook bevestigen dat zoals het nu is er geen enkele reden te rechtvaardigen is voor dit idiote besluit. Hier zit gewoon een politieke agenda achter. Althans daar lijkt het steeds meer op. Walgelijk wat de Nederlandse overheid heeft gedaan. Om je kapot te schamen, al die mensen, gezinnen met kinderen, leg het maar eens uit. We hebben er vooral nog geen spijt van. Het is hier goed geregeld, beter dan in Nederland.

 • Ellen
  Beantwoorden

  we waren net aangekomen en bij check in kreeg ik het alert van buza. Goede communicatie direkt met Puur Kroatië. We werden gerustgesteld en goed op de hoogte gehouden. Zelf natuurlijk ook direct op zoek gegaan naar al het nieuws. En al gauw bekroop mij een zeer onaangenaam gevoel. Hier klopt iets niet, dit is heel griezelig. Wat ik zo raar vond. Wij krijgen een alert, het reisbureau weet van niks, en hier niemand niemand die iets weet van dit besluit, ook de autoriteiten niet, niemand wist dat dit eraan zat te komen,. Wat ik hoorde in Kroatie, week ervoor waren er wat meer besmettingen langs de grens in binnenland en Zagreb, maar toen wij altert kregen waren cijfers juist aan het dalen en had Kroatie goede maatregelen getroffen. Nee ik vrees dat hier een vies spel wordt gespeeld, heel vies. als we thuis komen moeten we dus in quarantaine. Een duits gezin waar we contact mee hebben gekregen gaan vogende week terug naar Duitsland en hoeven niet in quarantaine, vervolgens reizen ze 2 dagen later naar Nederland. Ja zeg het maar. Dit Duitse gezin zag dinsdag Nederlandse toeristen soms in paniek vertrekken na het alert. Zij die bleven: Belgen, Denen, Duitsers, Oostenrijkers, Italianen. Nou wij blijven ook nog even, verzekering gebeld, geen probleem. Het is genieten, Plitvice was vandaag zo rustig. We hebben zonder massa’s mensen de mooiste foto’s en video’s kunnen maken.

 • Aad Groen
  Beantwoorden

  Wordt de publiciteit nog gezocht? Ik heb nu reeds 3 x dezelfde vraag gesteld aan het ministerie van Buitenlandse zaken en krijg steeds geen antwoord op de vraag WAAROM Kroatie in hemelsnaam nog op oranje staat, net inmiddels minder dan 600 besmettingen over het hele land. Het is werkelijk te schandalig voor woorden.

Laat een bericht achter

Super leuke tips voor jou

Hello! Kom erbij en krijg ook Tip's van mij in je mailbox. Over slim je vakantie plannen, meer reizen voor minder geld, leuke adresjes enz.. Schrijf je nu snel in en laat niet je meer tegenhouden om van je vakantie in Kroatië een succes te maken!

Bedankt voor je inschrijving