Hotel Korana

Wat een prachtige plek! Groen, het park, de rivier voor de deur, rust… Hoewel we heerlijke dagen hebben gehad, viel de eerste aanblik van Karlovac wel een beetje tegen. Maar uiteindelijk heeft dit ook weer z’n charme omdat je weet van de geschiedenis van Karlovac. Joegoslavië tijd , communisme, laatste oorlog. Wij hebben al veel over de wereld gereisd en kunnen dit goed in zn juiste perspectief zien. De omgeving van Karlovac prachtig. Met 4 dagen kwamen we toch nog tijd te kort.

We hebben de eerste dag een route van 30km gefietst vanuit het hotel, dat was zó leuk dat we de volgende dag diezelfde route andersom hebben gereden. Erna gerelaxt in de park bij het hotel met een boek.

Op de 3e dag een bezoek gebracht aan Plitvice NP. Prachtig!

Trogir

De Eigenaresse van het appartement  van fam.Mise, we begrepen een vriendin van Wendy, is alleraardigst, gastvrij en servicegericht! Appartement ook top! Oase van rust zo net buiten het drukke Trogir.(Ondanks dat de ergste drukte nog moest komen vonden wij het al behoorlijk druk in het stadje! De eerste dag Trogir verkend en ‘s middags met de auto Ciovo opgereden en een rustig strandje opgezocht. Strandjes prima maar ik begrijp helemaal dat jullie hier niet veel accommodaties hebben. Wat een enorme toeristische wijken, alleen maar appartementen. Geen sfeer! Jullie plekken zijn veel en veel beter.

Stonehouse Kleine zon Wow wow wow. Wat een fijne plek is dit!! En Ivan is een enorm gastvriendelijke host! Niets is teveel. Mooi ook de regio Sibenik. Hier wil ik graag nog een keer naar toe!!

Voor ons een mooie eerste ontmoeting met Kroatië. Een volgende keer willen we het binnenland combineren met een wat langer verblijf op één van de eilanden zoals jullie ons bij de eerste contacten hadden voorgesteld en de drukke kust(steden) overslaan. We hadden beter naar jullie moeten luisteren!  😊 want ik heb gemerkt dat jullie alles van Kroatië weten. – Joost en Maria- juni 2019

Laat een bericht achter