Ons verhaal

Best leuk om te weten

Ons verhaal 

Misschien heb je nog nooit van Puur Kroatië gehoord. Dat kan goed, want we doen niet aan adverteren of radio- en tv-commercials. Wij willen graag dat mensen ons ontdekken, over ons horen van eerdere Puur Kroatië reizigers.

In 2012 is Wendy, ambassadeur voor Kroatië  gestart met de filosofie dat mooie dingen er zijn om te delen. Wendy deelt graag haar liefde voor Kroatië én voor reizen kleinschalig, authentiek en weg van de massa. Zo zoekt Wendy, samen met haar Kroatische vrienden, zelf de leuke activiteiten en vakantieadresjes uit. We weten inmiddels dat als je beschikt over de juist contacten, kennis, passie en vooral enthousiasme je iets extra’s biedt.

Wie is Wendy

Door de Kroaten liefkozend ‘Hrvatska Dusa’ genoemd, wat  Kroatische ziel betekent. Sinds haar vroege kinderjaren komt zij in Kroatië.

Nadat in 1991 zowel Slovenië als Kroatië zich onafhankelijk verklaarden van de republiek Joegoslavië, brak er een kortdurende onafhankelijkheidsoorlog uit, waardoor zij het land destijds moest verlaten omdat haar veiligheid niet meer kon worden gegarandeerd. In 1992 keerde zij, ondanks een negatief reisadvies, meteen terug. Niet als toerist of als gast maar om het volk te helpen en bij te staan in de wederopbouw van hun land. Samen met Kroaten woonachtig in Nederland, verzorgde zij met haar vader grote transporten met allerlei hulpgoederen voor de getroffen inwoners van Kroatië. Nadat de rust was teruggekeerd was haar doel om Kroatië terug te krijgen op de kaart als toeristische bestemming.

In 1994, na de onafhankelijkheidsoorlog stond Wendy weer op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht. Met een Kroatische afvaardiging van  specialisten, werkzaam in het toerisme, probeerde zij Nederlanders en Belgen weer enthousiast te krijgen voor dit mooie land.

Wendy werd later door het grootste reisvakblad gekozen tot“Masterexpert” Kroatië nadat ze ook al, na de oorlog in voormalig Joegoslavië, tot  ambassadeur voor Kroatië werd benoemd. Dit, met daarbij de positieve aanpassingen in de toeristische sector door het ministerie van Toerisme in Zagreb, stimuleerde haar om Kroatië verder te promoten als dé meest veelzijdige vakantiebestemming in Europa. Nadat Wendy haar allround reisbureau, van een landelijke bekende keten, verkocht besloot zij mede op verzoek van mensen uit het toerisme in Kroatië, zich volledig te richten op Kroatië. Zij gaf het concept Small&Friendly een gezicht.

“Ik herinner me een gesprek op het terras van een oud dalmatische Stonehouse,” vertelt Tess, één van onze reizigers.

“Ik voel nog steeds de emoties van dat moment. Hoe we daar zaten, uitkijkend over de baai met  al die lekkere hapjes die Slavica had gemaakt op tafel. Ik weet nog waar we over spraken en voel de herkenning die we bij elkaar voelden. Dat zijn de momenten die ik altijd voor mijn vakantie zoek. Kletsen met de eigenaren van onze logeeradressen, over hun dromen, over hun levens, over het land Dat is wat Puur Kroatië anders maakt en uniek.”

Tess

Een supermooie glossy van ruim 100 pagina's over Kroatië, een wegenkaart én een uitnodiging voor de VIP Member groep.

Ons team

“Goedemorgen dit is Puur Kroatië, mijn naam is Marcella! Wat leuk dat je ons gevonden hebt! Waarmee kan ik je helpen?”

Van maandag t/m vrijdag zijn wij er om jou verder te helpen. Dus pak een lekkere kop koffie of thee, dan doen wij dat aan de andere kant van de lijn ook! We gaan met veel plezier voor je aan de slag zodat ook jij vakantiekriebels van ons krijgt.

Hebben wij het over ‘wij’ dan gaat het over Wendy en haar team-members.

Ik wil graag de Giftbox van € 17

Vlucht boeken Puur Kroatie