Je krijgt van ons een mooi reismapje

We organiseren reizen naar Kroatië, Slovenië en Bosnië. Individuele rondreizen met hart voor de lokale ondernemers. Zo kiezen we bewust voor bijzondere slaapplekken en werken we samen met partners ter plekke die we een warm hart toedragen. We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Ook ondersteunen we diverse projecten. Eén van de projecten die we sinds enkele jaren ondersteunen is die van de De Varanasi Society.

Vakantie voorpret begint met het inpakken van je vakantiespullen. Je zwemkleding, camera, paspoort, alles krijgt een plekje. Het is fijn om alle reisdocumenten in één mapje te hebben als je op reis gaat. Je raakt zo niets meer kwijt. Onze reismapjes zijn handige, kleurrijke en stevige mapjes met een verhaal.

De mapjes zijn gemaakt van oude rijstzakken en/of gebruikte zeildoeken. Ze zijn in elkaar genaaid door iemand die zo een kans op een beter leven kreeg.  Zo zie je niet alleen een verschillende wereld, maar draag je ook bij aan een wereld van verschil. Dit mapje is namelijk gemaakt door mensen die kansarm waren. Door het bestaan van dit mapje, hebben zij niet alleen werk, maar ook een vak geleerd.

Deze handgemaakte mapjes zijn ingekocht via de Varanasi Society. Een gemeenschap die zich hardmaakt voor een beter leven voor de onderste lagen van de Indiase gemeenschap. Het gaat dan over mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, maar ook over mensen die zo arm zijn, dat ze nooit onderwijs hebben kunnen volgen.

De Varanasi Society heeft drie naaiateliers waar aan de mapjes gewerkt wordt. In ieder atelier is een professioneel kleermaker aanwezig die functioneert als leerkracht. Zo wordt er niet alleen werk gecreëerd, maar zijn er ook al 450 meisjes afgestudeerd, die nu in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Zelfvoorzienend zijn draagt bij aan het geluk van een persoon.

De unieke en kleurrijke mapjes zijn geschikt voor hergebruik. Bij jouw reisbescheiden geven we jou graag een reismapje cadeau!

Laat een bericht achter