‘WAT VOOR INVLOED HEEFT HET CORONAVIRUS OP MIJN REIS NAAR KROATIË?’

‘Wat voor invloed heeft het coronavirus op mijn reis naar Kroatië?’ Waar je reis ook naar toe gaat, wat je geboekt hebt, het is een vraag die velen van ons bezighoudt. Natuurlijk heel erg begrijpelijk! Daarom houden we je graag op de hoogte via deze blog.

Eerst heel kort iets over de situatie in Kroatië. Er zijn nu, 04-04-2020, ongeveer 1079 besmettingen en zoals overal komen er elke dag bij. In Kroatië lijkt de situatie goed onder controle en zijn regels en beperkingen voor iedereen duidelijk. Het leven gaat hier gewoon z’n gangetje. Van hamsteren of extra wc-papier kopen is (nog) geen sprake. Natuurlijk is Corona ook hier het gespreksonderwerp bij uitstek.

Laatste update: zaterdag 4 april, 09:20 uur.

Ik vertrek binnenkort naar Kroatië, wat moet ik doen?

We willen natuurlijk graag dat iedereen zo snel mogelijk weet waar die aan toe is, daarom nemen we contact op met onze reizigers op basis van prioriteit. Deze prioriteit hebben we als volgt ingedeeld:

  • Reizigers die in april naar Kroatië vertrekken.
  • Reizigers die tot 6 mei vertrekken

Voor de reizen in deze maanden houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Indien de situatie het niet toelaat om af te reizen dan nemen we contact met je op.

Ga je in de maand juni of later op reis, dan willen we je vragen om nog even te wachten met contact opnemen.

Boeken jullie onze reis om als wij naar Kroatië gaan waar het coronavirus actief is?

Veiligheid en gezondheid vinden we natuurlijk het allerbelangrijkste. We houden daarom de recente ontwikkelingen van het coronavirus nauwlettend in de gaten. We zullen je nooit op pad sturen daar waar een onveilige situatie heerst.

Wordt er nog geboekt?  We zien nog wel boekingen binnenkomen, vooral voor juli, augustus, september, de herftstvakantie en volgend jaar. Mocht de situatie veranderen en is reizen naar Kroatië niet meer mogelijk dan kunnen wij de reis tegen kostprijs omboeken naar een andere datum.

Voor Kroatië geldt op dit moment de kleurcode oranje. Dit houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-noodzakelijke reizen naar deze gebieden afraadt.

We zullen met iedere reiziger voor wie wij een reis naar een rood of oranje gebied hebben geboekt, persoonlijk contact opnemen om de opties samen te bespreken.

Het is fantastisch hoe sommige van jullie reageren op mail van ons. We kunnen niet ontkennen dat wij als reisbranche het ook zwaar hebben. Problemen die we nu hebben, lossen we op. Zo hebben we alle Puur Kroatië reizigers die tot 6 mei vertrekken kosteloos omgeboekt of een voucher gegeven die binnen 1 jaar na uitgifte weer gebruikt kan worden.

Verder kijken wij met jou naar onze reizen. Want deze situatie is zó uitzonderlijk, dat wij ook bijzondere maatregelen zullen moeten gaan nemen. We hebben reizigers die afgelopen tijd in Kroatië zaten allemaal terug kunnen halen. We weten nog niet wat er met vertrekken na 6 mei  staat te gebeuren.

Ik werk in de zorg, kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

Voor personeel in de zorg en in vitale processen wordt het aangeraden om niet naar het buitenland te reizen. Werk je in één van deze sectoren en moet je jouw reis uitstellen of annuleren? Neem dan allereerst contact op met je annuleringsverzekering. Zolang er geen negatief reisadvies is op de bestemming zelf, kunnen wij namelijk niet kosteloos je reis annuleren.

 Ik wil niet op reis door het coronavirus. Krijg ik een vergoeding?

Als je niet meer op reis wilt, kun je contact met ons opnemen door te mailen naar info@puurkroatie.nl We zullen dan voor je uitzoeken of je recht hebt op een vergoeding. Ook raden we je aan om contact op te nemen met je annuleringsverzekering, om te kijken of zij iets voor je kunnen betekenen.Ik ga pas over een paar maanden op vakantie naar Kroatië, maar wat als er dan….?

Konden we maar in een glazen bol kijken om te zien hoe het coronavirus zich verder gaat ontwikkelen, maar helaas: dat is ook voor ons een verrassing. Omdat we simpelweg niet weten hoe het coronavirus zich gaat verspreiden en wat de impact zal zijn op de reissector en op reizen in/naar Kroatië, Slovenië en Bosnië kunnen we daar nu nog niets over zeggen. Wat we wél kunnen zeggen, is dat we altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken volgen. Wanneer er een negatief reisadvies wordt uitgegeven voor een bepaalde bestemmingen, zullen we daar natuurlijk geen reizigers naar toe sturen.

Meer over het coronavoucher lees je HIER en HIER.

Voor nu, heel veel sterke in deze bizarre tijden en alle goeds gewenst!

Laat een bericht achter