Laatste corona virus update: dinsdag 26 mei, 12:00 uur.

Eerst heel kort iets over de situatie in Kroatië. Er zijn nu, 26-05-2020, ongeveer 2244 besmettingen.

Zojuist bekend geworden:

Croatia Airlines vliegt sinds maandag weer vanaf Schiphol. Amsterdam is de tweede internationale bestemming die de Kroatische luchtvaartmaatschappij aan de dienstregeling toevoegt nu grensrestricties meer en meer worden opgeheven.

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwkeurig en volgen uiteraard altijd de adviezen van de autoriteiten (hier en in Kroatië). Vooralsnog hebben de autoriteiten nog geen beslissing genomen over vakanties in juli en augustus.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen worden in vrijwel alle Europese landen voorzichtig afgebouwd.

In Kroatië worden sinds 27 april de maatregelen stapsgewijs opgeheven.

Enkele weken geleden werd bekend dat Kroatië weer langzaam terugkeert naar het nieuwe normale leven. Scholen, winkels, restaurants, terrassen zijn sinds 3 weken weer open.

Vorige week is Kroatië ook weer opengegaan voor toerisme, hotels en andere accommodaties zijn weer open. De grens Slovenië met Kroatië is open.

Nadat aangekondigd werd dat de grens tussen Duitsland en Oostenrijk op 15 juni opengaat, komt vanuit ons buurland ook het bericht dat ze vanaf die datum weer vrij verkeer willen toestaan.

Mits de cijfers het toelaten natuurlijk. De Duitse regering wil vanaf heden de grenscontroles versoepelen. Per 15 juni zou vrij verkeer weer mogelijk zijn, althans dat is het streven.

Dat betekent ook meteen dat je per dan op vakantie kan.

Tot slot, we moeten ook reëel blijven, als het virus in alle hevigheid terugkomt kan alles weer veranderen.

Meer over het coronavoucher lees je HIER en HIER.

Laat een bericht achter