• Home
  • Dalmatië regio Split

Dalmatië regio Split

Regio Dalmatië

Mijn reis begint in Trogir. In de territoriale wateren liggen meer dan duizend eilanden, onbewoonde rotsen en koralen boven zeeniveau. Op één van die eilanden ontstond voor het begin van onze jaartelling een nederzetting die in de loop der tijd tot een prachtige, compacte, stad uitgroeide. Trogir, middels twee bruggen voor verkeer bereikbaar, is zo oorspronkelijk van karakter dat het door de Unesco op de lijst van Wereldcultuurerfgoed is geplaatst.

Ik slenter deze middag door de smalle straten, langs de eeuwen geleden gehouwen stenen van de huizen, het is wederom een ontspannen en inspirerende bezigheid. Wanneer ik richting de haven wandel loop ik mijn locale agent Anna tegen het lijf, we besluiten samen even lekker op het terras te gaan zitten. Genietend in de schaduw met een glas wijn in de hand aanschouwen we de bedrijvigheid aan de havenkade en zeg ik Anna dat ik toch wel een beetje jaloers ben op het feit dat zij in Trogir woont. Voor mij is het volkomen terecht dat Trogir behoort tot het UNESCO werelderfgoed!

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Wat onze klanten zeggen…

  • partner-sunnycars-logo
  • ggto_logo_oranje
  • logopng8
  • partner-kroatie-bureau