Corona update

zonsondergang kroatië

Coronamaatregelen Kroatië

Laatste nieuws – 17-07-2021

Check deze website voor alle informatie die betrekking heeft om Kroatië in te kunnen reizen.

Voor reizigers die met de auto reizen en overanchten in Duitsland, check HIER ook de website van het Duitsland Instituut.

In Duitsland moet je bovendien opletten dat je het juiste mondkapje meeneemt. Daar ben je namelijk verplicht om een goedgekeurd medisch mondmasker (categorie FFP-2) te dragen in het ov, openbare gebouwen en in winkels. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 7 jaar en moet ook op bij binnenkomst en verplaatsing in een restaurant, aan je tafeltje mag deze worden afgezet.

Safe stay in Kroatië
FAQ- Coronavirus in Kroatië, is het veilig?

We ontvangen dagelijks veel e-mails en telefoontjes met de vraag hoe de situatie in Kroatië is. We hebben nu ook veel informatie uit officiële bronnen verzameld in dit artikel. Daarnaast is er niets beter dan zelf uit te vinden hoe de situatie ter plekke is. En als ik in Nederland ben houden mijn Kroatische vrienden en Belgische, Duitse en Nederlandse vrienden die er woonachtig zijn mij op de hoogte.

Allereerst vind je op de site van Re-open de kleurcodes per land en ook van Kroatië. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt.

Ook voor 2021 heeft Kroatië wederom het Safe Travel label ontvangen.

De WTTC creëerde in 2020 het Safe Travel-label om reizigers te helpen bij het kiezen van de bestemmingen over de hele wereld die wereldwijde gezondheids- en hygiënestandaarden hebben aangenomen. Kroatië draagt dit label sinds het begin van de COVID-pandemie.

Ook voor 2021  heeft het WTTC weer erkend als safe stay country.

Het Kroatisch Instituut voor Volksgezondheid en de World Travel and Tourism Council hebben veiligheidsprotocollen opgesteld. In deze video  meer hierover.

Vanuit Kroatië zelf wat nieuws

Ik was er vorig jaar, ook toen de Nederlandse overheid Kroatië op oranje had gezet. Overigens nog steeds niet onderbouwd waarom. Ik ben er nu, ik ben er volgende maand weer en daarna en daarna.

Even bijpraten

Vandaag had ik een zeer plezierig gesprek met Griet. Zij en haar man Anri hebben al jaren een B&B met de mooie naam Kuca Bajlo gelegen in stad Zadar.

Griet en ik spraken over toerisme, reizen, vakanties, corona. Wat gaat het worden als we het hebben over vrijheid, vakanties en reizen.

Huidige situatie

Over ‘Coronavirus in Kroatië, vakantie en reizen naar Kroatië’ is op dit moment ook weinig bekend in de Nederlandstalige media. Jammer genoeg komt het ook voor dat er misleidende artikelen verschijnen wat begon op 21 juli 2020. Tip! informeer je bij de mensen die er leven, wonen, vandaan komen of op een andere manier informatie tot hun beschikking hebben die berust op feiten.

we willen weer reizen
safe stay in Kroatië

Ter voorbereiding van je reis.

Een belangrijke stap in deze voorbereiding is om buitenlandse burgers in staat te stellen zo gemakkelijk mogelijk de staatsgrens over te steken.

Toeristen die naar Kroatië komen en die ofwel zijn gevaccineerd, COVID hebben overwonnen of een negatieve PCR- of antigeentest hebben uit de lijst met EU-tests, zullen Kroatië kunnen binnenkomen.

De nieuwste Covid-19 informatie en begeleidende maatregelen zijn te vinden op de officiële site Koronavirus.hr

Ook op de site van Croatia.hr is een volledige pagina met vragen en antwoorden over je verblijf in Kroatië.

Klik op de onderstaande button voor alle maatregelen.

Zorg ervoor dat je voor vertrek de meest actuele informatie hebt gecheckt.

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ontdek hier ons aanbod

Hier vind je een selectie uit de kleinschalige accommodaties waar jij verblijft tijdens jouw reis die je boekt via Puur Kroatië.

Liever één accommodatie?

Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rij gezet

Klik op de button voor antwoorden op veel gestelde vragen. 

Erg handig

Huurauto boeken, met verrassing!

Ook niets meer missen? 

Ontvang maandelijks inspirerende tips.

Puur Kroatië is aangesloten bij

.        

Saaie pagina's

Volg Puur Kroatië

Voor nog meer inspiratie, neem een kijkje op onze blog of op de socials

Hallo!

Kom erbij en krijg ook tip’s van Wendy in je mailbox. Over slim je vakantie plannen, meer reizen voor minder geld, leuke adresjes, winacties enz…

Meld je nu aan en laat niets je meer tegenhouden om van je vakantie in Kroatië een onvergetelijke ervaring te maken!