Afgelopen dinsdag  was de persconferentie van Rutte waar we te horen kregen dat de coronamaatregel tot 28 april wordt verlengd. Ik pak het positief op. Zoveel tijd heb ik nog nooit aan mijn bedrijf kunnen besteden. Ik zie het dus ook als eindelijk de kans om verder te bouwen aan mijn bedrijf en om dat we nog in een corona periode zitten voorzichtig te bouwen.

Ik voel dat er al wel de afgelopen weken wat veranderd is. In de eerste weken heerste er vooral paniek en onzekerheid over de toekomst. Het was eerst vooral reizigers terughalen en nu zijn we in de fase beland van beetje bij beetje reizen annuleren met vertrek op korte termijn.

Nu met de noodsteun van het kabinet en een duidelijker beleid zie ik vooral lichtpuntjes: Het blijft nog wel een beetje wazig hoe het gaat na 28 april maar ik heb nu een duidelijker horizon. Ik ga komende week in ieder geval met mijn collega’s plannen maken en bedenken hoe we in de toekomst verder gaan. Ik ben van nature positief en ga daarom alvast plannen maken voor na 28 april.

Strubbelingen

Toch zijn er strubbelingen, ook in de reiswereld. Gelukkig zijn er heel wat overheidsmaatregelen afgekondigd, en de corona voucher is een tijdelijk redmiddel – zodat zo weinig mogelijk spelers omvallen in de komende dagen en weken.

De corona voucher waar zo hard voor is gewerkt, het ultieme redmiddel voor de gehele reissector.

De reizigers die wij hebben moeten annuleren hebben hun reis inmiddels omgeboekt naar een latere periode. Overige reizigers hebben de Corona voucher geaccepteerd. Wat maken onze reizigers mij blij en gelukkig. Zoveel begrip, zoveel betrokkenheid, zoveel loyaliteit, zoveel steun. Dit had ik niet verwacht. Ik wens alle bedrijven in de reissector zulke betrokken reizigers/gasten toe.

Jan Peeters is de Founding Father van Travel360° Benelux. Jan stuurde ons deze week een mail met daarin een video die hij heeft opgenomen met een hele duidelijke boodschap. In deze video spreekt hij over de Corona Voucher, de voorlopige obstakels bij activering van de voucher, en maakt hij de vergelijking met de bankencrisis in 2008/2009. Kijk Tip dus! KLIK HIER. Mooi verwoord en goed uitgelegd by the Founding Father himself.

Ps. maak elkaar niet kapot ook binnen de reissector alsjeblieft niet!

Laat een bericht achter

Super leuke tips voor jou

Hello! Kom erbij en krijg ook Tip's van mij in je mailbox. Over slim je vakantie plannen, meer reizen voor minder geld, leuke adresjes enz.. Schrijf je nu snel in en laat niet je meer tegenhouden om van je vakantie in Kroatië een succes te maken!

Bedankt voor je inschrijving