Vragen & Antwoorden over het coronavirus en jouw vakantie

Laatst geüpdatet op: 30 juli 2020

De reisbranche en dus ook Puur Kroatië volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. Wij delen jouw zorgen en onzekerheid en doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen.

Dagelijks veranderen reisadviezen. Wij houden rekening met alle veranderingen en beslissingen worden genomen o.b.v. de actuele situatie. Omdat voor alle EU burgers geldt dat Kroatië toegankelijk is, er geen beperkingen gelden worden reizen door Puur Kroatië op dit moment niet geannuleerd. Sinds begin juni is namelijk niet aangetoond dat de situatie op jouw reisbestemming of tijdens de reis zo erg is, dat jouw vakantie niet kan doorgaan, bijvoorbeeld omdat het door corona te onveilig is, of omdat alles dicht is wat je tijdens de reis wilt bezoeken.

Waarschijnlijk heb je door al het nieuws vragen over jouw vakantie. Daarom hebben we de meest gestelde vragen & antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Wanneer is er sprake van een negatief reisadvies?

Wanneer het Ministerie van Buitenlandse Zaken code rood afgeeft voor een specifieke plaats of regio is er sprake van een negatief reisadvies. Meer over kleurencodes van de reisadviezen vind je op de website van de consumentenbond en ACM/Consuwijzer.

Een constatering van een coronabesmetting resulteert niet direct in een negatief reisadvies. Iedere situatie wordt afhankelijk bekeken en kan dagelijks wijzigen. Wij staan daarbij voortdurend in contact met lokale en internationale autoriteiten. Op dit moment heeft het virus geen invloed op reizen naar en in Kroatië.

 Kan uw vakantie niet doorgaan vanwege het coronavirus?

Indien is aangetoond dat de situatie op jouw reisbestemming of tijdens de reis zo erg is, dat jouw vakantie niet kan doorgaan, bijvoorbeeld omdat het door corona te onveilig is, of omdat alles dicht is wat je tijdens de reis wilt bezoeken, en de reisorganisatie heeft uitsluitend om deze redenen moeten besluiten jouw pakketreis te moeten annuleren gebeurt dit geheel kosteloos. Het moet dan gaan om ‘onvermijdbare en buitengewone omstandigheden’ die grote gevolgen hebben op jouw pakketreis of op jouw reis erheen. Omdat situaties dagelijks veranderen wordt gekeken naar de actuele situatie.

In dat geval nemen wij altijd contact op met jou. Samen kijken we welke oplossing het beste past. Zo kun je jouw vakantie zonder administratieve kosten omboeken naar een andere periode. Indien blijkt Een andere mogelijkheid is een corona-voucher. Wij vragen jou vriendelijk om ons niet zelf te bellen/mailen. Zo kunnen wij jou en andere reizigers sneller helpen.

Ga je binnenkort naar Kroatië? Dan nemen wij uiterlijk 7 dagen voor de geboekte aankomstdatum contact op met jou.

Kijk ondertussen alvast bij onderstaande vragen & antwoorden. Wellicht vindt je zo snel het antwoord op jouw vraag.

Ik heb geboekt, maar ik wil niet meer op reis. Wat nu?

Als het reisadvies naar jouw vakantiebestemming groen, geel of oranje is, kun je tegen de standaardprocedure (en kosten) de reis door ons laten annuleren of omboeken. Is aangetoond dat de situatie op jouw reisbestemming of tijdens de reis zo erg is, dat jouw vakantie niet kan doorgaan, bijvoorbeeld omdat het door corona te onveilig is, of omdat alles dicht is wat je tijdens de reis wilt bezoeken dan zal Puur Kroatië moeten annuleren.

Annuleren dient altijd schriftelijk te gebeuren, ook jouw vakantie afbreken dient schriftelijk aan ons kenbaar te worden gemaakt. Stuur een mail naar info@puurkroatie.nl met in het onderwerp : verzoek tot annulering a.g.v. besluit BuZa 21-07-2020, met daarbij vermelding van jouw dossiernummer. NB! opdracht tot annuleren kan alleen gedaan worden door de hoofdboeker.

Wanneer is omboeken gratis?

Dit is alleen het geval wanneer de reisaanbieder jouw reis annuleert.

Wil je (jouw reis later dit jaar) zelf omboeken?

Dan zijn de kosten hiervan voor eigen rekening. Zelf annuleren raden wij echter af, omdat jouw reissom dan niet gedekt is door de GGTO. In veel gevallen is het verstandig om de ontwikkelingen rondom het coronavirus even af te wachten, zeker als je een reis hebt geboekt die verder in de toekomst plaatsvindt.

Algemene voorwaarden, rechten en verplichtingen.

Indien er een overeenkomst is tussen jou en Puur Kroatië dienen de voorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan te worden nagekomen. Over je geld hoef je je géén zorgen te maken. Puur Kroatië is een financieel gezond bedrijf en we zijn bovendien aangesloten bij de GGTO. Mocht er tóch een situatie ontstaan die ons bestaan in gevaar brengt, dan dekt de GGTO te allen tijde je uitgegeven reissom. We hebben bij uitzondering de termijn voor de restbetaling teruggebracht naar uiterlijk 2 weken voor vertrekdatum. Als betalingen uiterlijk 2 weken voor aankomst niet op de bankrekening van Puuur Kroatië staan, zijn wij genoodzaakt om dit als een annulering te behandelen en worden er annuleringskosten aan je doorberekend.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis zelf wil annuleren of omboeken?

Dit verschilt per reisverzekering. We adviseren jou daarom te kijken naar de voorwaarden per reisverzekeraar.

Daarnaast heb je bij het annuleren van je reis te maken met de annuleringsvoorwaarden van de verschillende reisaanbieders. De verschillende reisaanbieders nemen het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken in overweging. Uiteindelijk bepaalt de reisaanbieder zelf of een reis kosteloos geannuleerd gaat worden.

Ik heb geboekt en ik wil nog steeds op reis. Waar kan ik de actuele informatie vinden zodat ik goed voorbereid op reis ga?

Wij houden de actuele situatie rondom het coronavirus continu in de gaten.

De informatie op deze pagina wordt regelmatig vernieuwd. De laatste update is van 30 juli 2020

Actualiteit

laatst bijgewerkt: 25-7-2020

nog steeds geldig op: 30-7-2020

Laat een bericht achter

Super leuke tips voor jou

Hello! Kom erbij en krijg ook Tip's van mij in je mailbox. Over slim je vakantie plannen, meer reizen voor minder geld, leuke adresjes enz.. Schrijf je nu snel in en laat niet je meer tegenhouden om van je vakantie in Kroatië een succes te maken!

Bedankt voor je inschrijving