Laatst geüpdatet op: 20 juni 2020

Puur Kroatie heeft alle aankomsten tot en met 14 juni 2020 geannuleerd.

Als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de onzekerheid die dit met zich meebrengt hebben wij alle aankomsten tot en met 14 juni 2020 moeten annuleren. Voor vakanties na deze datum verandert er op dit moment niets en zijn de boekings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen en adviezen van de autoriteiten zowel nationaal- als internationaal op de voet.

Waarom hebben wij deze maatregel genomen en wat zijn de gevolgen voor jou. Wij zetten alles even op een rijtje:

Ik heb een reis geboekt met aankomst voor 15 juni. Gaat mijn vakantie nu niet door?
Nee, helaas is jouw vakantie niet doorgegaan. Deze beslissing is genomen door de verregaande maatregelen die er nationaal- en internationaal zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ik heb al een (aan)betaling gedaan. Ben ik dat geld nu kwijt?
Nee, je bent jouw geld niet kwijt. Je behoudt het bedrag wat jeons hebt betaald als tegoed (Covid-19 voucher) voor een volgende vakantie.

Tot wanneer kan ik dit Covid-19 voucher gebruiken?
Je hoeft niet meteen te beslissen. Je kunt hier rustig de tijd voor nemen. De Covid-19 voucher is inwisselbaar tot minimaal 1 jaar na uitgiftedatum. Wij gaan hier coulant mee om.

Mag ik de Covid-19 voucher omwisselen voor contact geld?
Nee, dat is niet mogelijk. Gezien de uitzonderlijke situatie is met diverse brancheverenigingen (in binnen- en buitenland) afgesproken dat het rechtvaardig is af te wijken van de normale omstandigheden.

Kan ik de Covid-19 voucher al inwisselen voor een te boeken reis in 2020 of 2021?
Dat kan. Als jouw nieuwe reis goedkoper is, dan blijft dit verschil staan als tegoed. Heeft jouw reis een hogere reissom, dan worden de meerkosten in rekening gebracht.

Is de regeling met betrekking tot kosteloos annuleren voor een bepaalde datum nog van toepassing?
Nee, gezien de huidige situatie is deze regeling alleen van toepassing tot aankomstdatum 14 juni 2020. Er wordt alleen nog gewerkt met een Covid-19 voucher voor alle aankomsten tot 14-06-2020. De Nederlandse brancheverenigingen ondersteunen deze oplossing.

Als ik toch besluit mijn reis te annuleren, krijg ik dan het verschil tussen de annuleringskosten en wat ik betaald heb terug in contant geld?
Nee, vanaf aankomst 15-06-2020 gelden de gebruikelijke algemene (reis)voorwaarden.

Moet ik mijn restantbetaling gaan betalen?
Ja. Wij begrijpen heel goed dat er twijfels zijn over het doorgaan van de vakantie. Op basis van de huidige gegevens gaat jouw reis door. Vanwege de uitzonderlijke situatie en om jou tegemoet te komen hebben wij wel de betalingstermijn aangepast naar 2 weken (in plaats van 6 weken) voor aankomst. Dit geldt voor boekingen gemaakt voor 15 juni 2020.

Ik heb een reis geboekt met aankomst vanaf 15 juni. Gaat deze wel door?
Ja,  alle reizen worden sinds 15 juni uitgevoerd. We blijven wel  de actuele situatie van dag tot dag volgen.

Wanneer hoor ik of mijn vakantie niet door kan gaan?
Op basis van de maatregelen van de overheid wordt bepaald of een reis wel of niet kan doorgaan. In het geval een reis geen doorgang kan vinden nemen wij contact met jou op. Dit zal uiterlijk 2 tot 4 weken voor aanvang van de reis plaatsvinden.

Belangrijk: wij nemen altijd contact met jou op indien de reis net door kan gaan!

Heb je ondanks onze uitleg nog vragen, dan verzoeken wij je vriendelijk ons deze per mail te stellen. Wij doen onze uiterste best je zo snel mogelijk te beantwoorden. Graag vragen wij hierin om  jouw begrip en medewerking.

Via deze webpagina zullen wij veel gestelde vragen zo veel mogelijk weergeven en actualiseren.

Website met nuttige informatie:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kroatie

Niets staat dan meer in de weg om heerlijk te gaan ontspannen en genieten in het zonnige en gastvrije Kroatië. Veel reizigers zijn inmiddels in Kroatië of zijn weer terug en hebben genoten van een hun vakantie in Kroatië!

Laat een bericht achter

Super leuke tips voor jou

Hello! Kom erbij en krijg ook Tip's van mij in je mailbox. Over slim je vakantie plannen, meer reizen voor minder geld, leuke adresjes enz.. Schrijf je nu snel in en laat niet je meer tegenhouden om van je vakantie in Kroatië een succes te maken!

Bedankt voor je inschrijving